Korko- ja likviditeettiriskin analyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.7.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Haemme joukkoomme OP Ryhmän riskienhallinnan Markkina- ja likviditeettiriskit -yksikköön korko- ja likviditeettiriskin analyytikkoa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

KORKO- JA LIKVIDITEETTIRISKIN ANALYYTIKKO

Tehtävänäsi on rahoitustoiminnan korko- ja likviditeettiriskin analysointi, riskin mittauksen kehittäminen ja asiakaskäyttäytymisen seuranta.

Ketä etsimme?

Olet kiinnostunut rahoitusmarkkinoista ja pankkitoiminnasta. Sinulla on vahva kvantitatiivinen koulutus ja tietoteknistä osaamista. Tunnet tietokantoja tai osaat ohjelmoida jollakin ohjelmointikielellä. Olet työskentelytyyliltäsi analyyttinen ja hahmotat laajoja kokonaisuuksia. Omaat kärsivällisyyttä ja kiinnostusta perehtyä mutkikkaisiin sääntelyteksteihin.

Tehtävässä on eduksi pankkitoiminnan tuntemus korko- ja likviditeettiriskin, muun kvantitatiivisen riskienhallinnan tai tasehallinnan näkökulmasta. Myös muu rahoitusalan kokemus, kokemus toisen toimialan riskienhallinnasta tai ohjelmointikokemus on hyödyksi. Olet suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon tai tieteellisen jatkotutkinnon. Soveltuvia opintosuuntia on monia. Tärkeää on riittävä kvantitatiivinen ja tekninen osaaminen sekä myönteinen suhtautuminen uusien asioiden oppimiseen.

Perehdytystä räätälöidään valitun henkilön mukaan.

Tarjoamme sinulle

Tehtävä tarjoaa näköalan pankkitoiminnan ydinkysymyksiin OP Ryhmän riskienhallinnassa. Tarkastelemme ryhmän riskiasemaa yksittäisten jäsenyritysten ja koko ryhmän näkökulmasta.

Tekemäsi raportoinnin yleisönä ovat osuuspankkien ja keskusyhteisön riskiasemasta vastaavat henkilöt. Analyysi tarjoaa pohjaa liiketoimintapäätöksille kertoen tarkasti riskiaseman nykytilasta ja kehityksestä. Seuraat markkinoilla ja asiakaskäyttäytymisessä tapahtuvia muutoksia ja kehität raportointia niin, että se huomioi nykyhetken ja odotettavissa olevat riskit. Perehdyt pankkitoiminnan sääntelyyn ja vastaat viranomaisten tietopyyntöihin.

Olet osa Riskienhallinnan Markkina- ja likviditeettiriskit -yksikköä. Vastaamme markets-toiminnan, pankkitoiminnan sijoitusten sekä korko- ja likviditeettiriskin seurannasta OP Ryhmässä. Työtoverisi tukevat oppimistasi, ja työtehtävät kehittyvät osaamisesi mukana. Pidemmällä aikavälillä voit osallistua myös muiden yksikön vastuulla olevien riskilajien seurantaan.

Työpisteemme sijaitsevat OP:n Vallilan uudistetussa korttelissa.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Lisätietoja antavat Sami Vanhala (p. 040 728 6893) ja Kalle Böss (p. 050 599 4180, sähköposti kalle.boss@op.fi, tavoitettavissa 29.7.-5.8.).

Voit hakea tehtävään 5.8.2019 mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille vahvuuksistasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Täytä hakujärjestelmään henkilötietosi ja liitä hakemukseen saatekirje, CV ja opintosuoritusote.

Tehtävään valitulle henkilölle teetetään taustaselvityksinä terveyskysely, luottotieto- ja yritysyhteystarkistus, turvallisuusselvitys sekä huumausainetesti.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1283599
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki