(Poistunut julkaisusta)

Korkeakouluharjoittelija yleiskaavayksikköön, kesätyö, 4 tehtävää
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.1.2018

Työavain 4-30-18
Määräaikainen harjoittelu
Hakuaika päättyy 28.02.2018 kello 15:45
Kaupunkisuunnittelukeskus, Kirkkojärventie 6 b 02770 Espoo
Tekninen ja ympäristötoimi, Kaupunkisuunnittelukeskus
Tekninen ala

Tehtävän kuvaus: Yleiskaavayksikkö hakee 3-4 korkeakouluharjoittelijaa työsuhde kestää 3-4 kuukautta, ajoittuen välille 2.5.-30.9.2018. Tehtävät soveltuvat teekkarille, arkkitehti-, maisema-arkkitehti- tai maantieteen opiskelijalle. Tehtävät liittyvät maankäytön suunnitteluun, selvityksiin sekä analyyseihin.

Mahdollisia harjoittelijoiden tehtävänkuvauksia:
1. Tarkastelu resurssiviisauden edistämisen keinoista yleiskaavassa. Arvostamme energia- tai ympäristötekniikan opintoja, yleiskaavatasoisen maankäytön suunnittelun tuntemusta sekä kokemusta kiertotalouden ja kestävän kehityksen alalta. Lisäksi työssä on etua paikkatieto-ohjelmien hallinnasta ja ekotehokkuuslaskureiden käyttökokemuksesta.

2. Espoon merellisen virkistyksen visio. Työnkuvaan kuuluu mm. merellisen virkistyksen kokonaisuuden yleiskaavatasoista suunnittelua, työpajojen organisointia ja niiden tulosten analysointia sekä kartta-aineiston, visualisointien ja kirjallisen raportin laatimista. Arvostamme kaavoituksen, virkistysverkoston suunnittelun ja maisemasuunnittelun tuntemusta. Työssä on etua paikkatieto-osaamisesta.

3. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaan liittyvät tarkastelut. Tehtävä vaatii huolellisuutta sekä hyvää paikkatieto-osaamista. Lisäksi arvostamme yleiskaavan tuntemusta (erityisesti kaavakartan ja -määräysten tulkintaa) sekä kokemusta kiinteistötietojen käsittelystä.

4. Keskustojen maankäyttötarkastelujen materiaalin tuottaminen. Arvostamme kokemusta maankäytön tarkemman tason tarkasteluista ja havainnemateriaalien tuottamisesta. Työssä on etua paikkatieto-osaamisesta.

Lisäksi yleiskaavayksikössä on mahdollisesti muitakin tehtäviä tarjolla kesäharjoittelijoille hakijoiden osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Palkka perustuu opintokokemukseen, palkkasuositusten mukainen

Kelpoisuusvaatimus:  Soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelija.

Tehtävässä edellytetään Tehtävässä edellytetään sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja

Sopimusala: TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36,45 h/ vko

Tekninen ja ympäristötoimi luo päivittäisellä työllään asumiselle ja yrittämiselle toimivat ja viihtyisät edellytykset.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen tehtävänä on suunnitella maankäyttöä Espoossa. Keskus laatii yleis- ja asemakaavat, joilla ohjataan kaupungin kehitystä. Lisäksi keskuksessa laaditaan kaavoitusta tukevat liikennesuunnitelmat. Kaupunkisuunnittelukeskuksessa on tällä hetkellä 135 työntekijää.

Espoo on yli 270 000 ihmisen kasvava kotikaupunki, joka työllistää noin 14 000 henkilöä. Kaupungin vahvuutena on korkeasti koulutettu väestö sekä luova ja kehittämismyönteinen ympäristö.

Suomen toiseksi suurimpana kaupunkina Espoo on elävä, kasvava, kehittyvä ja viihtyisä asuinpaikka. Tarjoamme asukkaillemme monipuoliset palvelut, hyvät liikenneyhteydet, hyvin hoidetut viher- ja ulkoilualueet, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monia muita ihmisten hyvinvoinnille tärkeitä asioita.

Hyvän asiakaspalvelun tekee henkilöstö, joka tuntee espoolaisten asiakkaiden tarpeet. Espoo on moniarvoinen ja -kulttuurinen kaupunki. Monimuotoiset työyhteisöt, joissa erilainen osaaminen ja kokemus yhdistyvät, ovat edellytys espoolaisten asiakkaiden kohtaamiselle. Hyvällä mielellä työskentelevät työntekijät käyttävät osaamistaan laajasti kaupunkinsa hyväksi. Haluamme, että työntekijämme voivat hyvin, kehittävät omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan sekä tuntevat työn iloa omasta työstään. Espoossa työskentelystä on etua. Me tarjoamme kannustavan työympäristön, jossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä ja kehittyä. Tarjoamme esimerkiksi apua asunnon hankintaan, taloudellista tukea opiskeluun ja itsensä kehittämiseen sekä työsuhdematkalippuedun ja liikunta- ja kulttuuriedun.

Haluamme, että viihdyt Espoossa ja pääset kehittymään maan parhaiden osaajien joukossa.

Espoon kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä

Suunnittelupäällikkö Kristiina Rinkinen
040-554 7297

Tutkimuspäällikkö Ritva Helminen-Halkola
043-825 5223