Koordinaattori (HR), Työllisyyspalvelut
Espoon kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 17.11.2020

Hei sinä osaava ja innostunut henkilöstöasioiden ja johdontuen ammattilainen!

Liity joukkoomme rakentamaan yhdessä parempia palveluja espoolaisille ja koordinoimaan työllisyyden kuntakokeilun kokonaisuutta.

Espoon kaupungin strategiassa, Espoo-tarinassa asetetut työllisyystavoitteet ovat 75%:n työllisyysaste, enintään 5 %:n työttömyys, maan parhaalla tasolla oleva nuorten työllisyys sekä kaikkien työikäisten ja -kuntoisten espoolaisten mukanaolo työelämässä. Näissä, kaupunkilaisten hyvinvointiin ja kaupungin talouden tasapainoon merkittävästi vaikuttavissa tavoitteissa onnistuminen edellyttää tavoitteellista yhteistyötä yli organisaatiorajojen.

Espoo osallistuu työllisyyden kuntakokeiluun (1.1.21-30.6.23), jossa tavoitteena on tarjota koko kaupungin ja TE-toimiston palveluvalikkoa työttömien työnhakijoiden käyttöön monialaisesti. Kokeilussa kaupungille siirtyy vastuu n. 18 0000 espoolaisen työttömän työnhakijan työllisyyspalvelujen järjestämisestä. Tavoitteena on tehokkaampi palveluintegraatio ja tehostettu toimintamalli. TE-toimistosta siirtyy kaupungin alaisuuteen työntekijöitä työskentelemään yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa. Näin tulemme muodostamaan kuntakokeilun organisaation, jossa työskentelee yhteensä n. 150 henkilöä. Kokeilussa tulee yhteensovittaa henkilöstöjohtamisen osalta TE-hallinnon ja kaupungin ohjeistuksia.

Etsimme innostunutta ja osaavaa ammattilaista henkilöstökokonaisuuden koordinointiin ja johdon tukena toimimiseen.

Sinulla on hallussasi kokeilun henkilöstökokonaisuus ja toimit tiiviissä yhteistyössä kaupungin HR-yksikön ja kokeilun esimiesten kanssa mm. rekrytoinneissa, henkilöstön osaamisen kehittämisessä ja TE-hallinnon ja kaupungin HR-ohjeiden yhteensovittamisessa. Sinulla on vastuu kokeilun henkilöstökokonaisuuden osaamistarpeiden kartoituksesta ja esimiehille tarjottavan tuen ajantasaisuudesta (mm. yhteensovittamiseen liittyvät materiaalit). Toimit johdontuen tehtävissä mm. uusien ja päättyvien työsuhteiden osalta sekä muuhun henkilöstöön ja johdon tukeen liittyvissä asioissa. Toimit myös yhteistyössä muiden kaupunkien kanssa kokeilun aikana. Kokeilu alkaa 1.1.2021 ja kokeilusta on tarkoitus siirtyä pysyviin rakenteisiin.

Edellytämme sinulta HR-puolen osaamista ja arvostamme oma-aloitteista, ratkaisukeskeistä ja ripeää työotetta. Esimiehenäsi toimii työllisyyspalvelujen päällikkö. Toimit johtoryhmän kokousten valmistelijana ja pääset mukaan johdon kehittämistyöhön, jonka lisäksi tulet olemaan osa toimistotiimiä, joka tarjoaa palvelujaan kokeilun käyttöön. Pääset mukaan iloiseen työyhteisöön, jonka lisäksi tarjoamme sinulle ajantasaiset työvälineet etätyöskentelyyn ja mukavat työtilat jahka pääsemme konttorille ihan kasvokkain. Etätyö on kuitenkin yksi pysyvä työmuotomme jatkossakin.

Työpaikan nimi: Työllisyyspalvelut
Työaika: Toimistotyöaika
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: soveltuva korkeakoulututkinto.

Tehtävässä edellytetään: soveltuvaa korkeakoulututkintoa, HR-osaamista sekä oma-aloitteisuutta.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot