(Poistunut julkaisusta)

Koodaustaitoinen portfolioanalyytikko
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.5.2018

Sijoitustuotteet-osasto on osa OP Varallisuudenhoito -liiketoiminta-aluetta. Osaston vastuulla on huolehtia liiketoiminta-alueen sijoitustuotteiden riskien hallinnasta, operatiivisesta toiminnasta sekä tuotteiden ja prosessien kehittämisestä.

Haemme nyt Helsinkiin Sijoitustuotteet osaston Strateginen allokaatio ja portfolioanalyysi -yksikköön vakinaiseen työsuhteeseen 

KOODAUSTAITOISTA PORTFOLIOANALYYTIKKOA

Tehtävänäsi on vastata osaltasi portfolioanalyysin järjestelmien sekä automaattisten prosessien kehittämisestä ja ylläpidosta sekä analyysituotannosta Strateginen allokaatio ja portfolioanalyysi-yksikössä. Yksikkömme vastuulla on tuottaa, kehittää ja esittää strategisen päätöksenteon tueksi tuotettavia analyysejä sisäisille vakuutus- ja eläkeyhteisöille sekä suurimmille ulkopuolisille instituutioille, sekä kehittää ja ylläpitää yksikön sisäisesti rakentamia ennustemalleja ja järjestelmiä.

Tehtäviisi kuuluu kehittää ja ylläpitää analyysimalleja, tehostaa tuotantoprosesseja sekä tuottaa portfolioanalyyseja. Työ pitää sisällään seuraavia osa-alueita:

  • Sisäisesti kehitettyjen optimointi- ja simulointimallien sekä muiden portfolioanalyysijärjestelmien kehittäminen, käyttäminen ja ylläpitäminen
  • Analyysiprosessien, tietokantahakujen, mallianalyysien ja analyysien tehostaminen
  • Sijoitussalkku- ja taseanalyysien kehittäminen ja tuottaminen sisäisille ja ulkoisille institutionaalisille sijoittajille
  • Työhön kuuluu myös erilaisten markkina-analyysien ja tietokantahakujen tuottaminen 

Oletko se sinä?

Edellytämme sinulta vahvaa tietoteknistä osaamista ja kykyä matemaattisesti mallintaa ongelmat sekä innostusta haastavienkin ongelmien ratkaisemiseksi. Koodaustaitosi ovat erinomaiset. Sinulla on vahvaa osaamista Matlabissa, R, tai Pythonissa sekä SQL-tietokannoista. RiskMetricisin aiempi käyttö katsotaan eduksi. Sinulla on hyvä ymmärrys tietokantaprosesseista ja kykyä analysoida suuria datamääriä. Rahoitusalan kokemus on tehtävässä eduksi.

Olet nopea oppimaan uusia tehtäviä ja asioita, osaat kriittisesti arvioida tuloksia sekä kyseenalaistaa toimintamalleja. Kykenet toimimaan itsenäisesti, pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti annettujen periaatteiden ja arvojen mukaan tiukoissakin aikatauluissa. Sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä paineensietokyky. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto kuten KTM, DI -systeemimatematiikka, tekninen fysiikka tai vastaava.

Tartu mahdollisuuteen

Tarjoamme sinulle hyvien työsuhde-etujen ja uramahdollisuuksien lisäksi haastavan ja mielenkiintoisen työtehtävän sekä mahdollisuuden kehittää osaamistasi asiantuntijaorganisaatiossamme. Tukenasi tehtävässä toimii kokenut ja monipuolinen mukava tiimi.

Tästä eteenpäin

Onko sinulla vaadittavaa tietoteknistä osaamista ja koodaustaitoa ja intoa tehdä kuvatun laista työtä? Hae rohkeasti paikkaa!

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, Sirpa Koskela, puh. 050-432 8846 kertoo sinulle mielellään lisää (mieluiten keskiviikkolle 15.30-17.30 tai perjantaille 15.30-17.30).

Voit hakea tehtävään 21.5. mennessä oheisen linkin kautta kertomalla meille motivaatiostasi, osaamisestasi sekä palkkatoiveestasi.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään terveyskysely, turvallisuusselvitys ja huumausainetesti.