(Poistunut julkaisusta)

Koodaava arkkitehti
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 29.8.2019

Onko sinulla vahvaa järjestelmäarkkitehtuuriosaamista tai aiempaa kokemusta IAM- tai IdM-projekteista? Innostutko monimutkaisista kokonaisuuksista, avoimesta lähdekoodista ja mielenkiintoisista haasteista? Tule mukaan uudistamaan Helsingin yliopiston identiteetin- ja pääsynhallintaa. Pääset toimimaan suuressa, haastavassa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa on pitkät perinteet identiteetin- ja pääsynhallinnalle. Tutustu projektiimme osoitteessa https://wiki.helsinki.fi/display/IAMasioita.

Tule meille kehittymään

KOODAAVAKSI ARKKITEHDIKSI

Helsingin yliopisto on parhaillaan uusimassa vanhaa, omaa tuotantoa olevaa IdM-järjestelmää sekä käyttäjähallintoon liittyviä prosesseja ja työkaluja. Käyttäjähallinnon uudet järjestelmät ovat avoimen lähdekoodin järjestelmiä (Apache Syncope, OpenLDAP ja Shibboleth), ja niiden toiminnallisuutta täydennetään omalla ohjelmoinnilla, jossa pääasiallinen ohjelmointikieli on Java.

Tulisit työskentelemään käyttäjähallintojärjestelmien kehitys- ja ylläpitotehtävissä. Tehtävä sisältää muun muassa:

  • järjestelmä- ja ohjelmistoarkkitehtinä toimimista
  • ohjelmointia (Java).

Sinulta edellytämme:

  • aiempaa kokemusta Linuxilla toimivien, Java-pohjaisten järjestelmien kehityksestä sekä ylläpidosta
  • kykyä laajojen kokonaisuuksien hallintaan
  • hyviä yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja
  • erinomaista suomen kielen taitoa
  • hyvää englannin kielen taitoa.

Ryhmän toiminnassa käytetään ketteriä menetelmiä. Arvostamme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kouluttautumista. Onnistumista edesauttaa esimerkiksi aiempi projektikokemus IAM-hankkeista, tietomallinnus tai vahva teknologinen osaaminen (Java, järjestelmäintegraatiot, rajapinnat).

Koska kukaan ei ole täydellinen, voit yhdessä meidän kanssamme opetella sen, mitä et vielä osaa. Tarkempi tehtäväkuva määräytyy valittavan henkilön osaamisen, kiinnostuksen kohteiden ja kokemuksen perusteella, sillä tehtäviä voidaan jakaa ryhmän sisällä.

Työnantajana haluamme luoda yhteisöllistä ilmapiiriä, jossa yhdessä opitaan sekä onnistumisista että epäonnistumisista, tuetaan kollegoita myös vaikeissa tilanteissa ja kannetaan yhdessä vastuu käyttäjiemme arkista työntekoa helpottavista ratkaisuista. Meillä työ tehdään työaikana ja myös ylläpitotehtävät tehdään meillä ilman yö- ja viikonloppupäivystyksiä. Lue, miten hyvin meillä viihdytään: https://www.helsinki.fi/fi/it/mahtavat-kollegat-avoimen-datan-edellakavija-nain-tikella-viihdytaan.

Voit esittää oman palkkatoivomuksesi. Työsopimus solmitaan kuuden kuukauden koeajalla. Käyttäjähallintoryhmä työskentelee Viikin kampuksella osoitteessa Koetilantie 3, Helsinki.

Kiinnostuitko tehtävästä? Jätä hakemuksesi tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/koodaava-arkkitehti-tietotekniikkakeskukseen viimeistään 17.9.2019. Sinun ei tarvitse täyttää järjestelmässä kuin henkilötietosi ja liittää lyhyt hakemus, missä kerrot osaamisestasi, ja CV pdf-muodossa. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana.

Annamme mielellämme lisätietoja: käyttäjähallintoryhmän vetäjä Janne Peltonen, janne.peltonen@helsinki.fi, puh. 0503198400 ja teknologiapalvelut-yksikön päällikkö Minna Harjuniemi, minna.harjuniemi@helsinki.fi, puh. 0505112692.

Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Yliopistossa on 11 tiedekuntaa ja lisäksi erillisiä laitoksia (https://www.helsinki.fi/fi).

Helsingin yliopiston Tietotekniikkakeskus on 200 ihmisen asiantuntijaorganisaatio. Vastaamme yliopiston kansainvälisen tason IT-infrastruktuurin ja -palveluiden kehittämisestä ja ylläpidosta yliopiston opetuksen ja huippututkimuksen tarpeisiin (https://www.helsinki.fi/fi/it/tike-rekry).

Avainsanat: IT, it-tehtävät, it-arkkitehti, ict-arkkitehti, tietotekniikka-asiantuntija, ylläpito, Java, IAI, Identity and Access management, Identity management, identiteetinhallinta, käyttäjähallinta, käyttäjähallinto, full-stack, Linux, JSON, Groovy, AngularJS, integraatiot