Kommunikaatio-ohjaaja, Sofianlehdon toimintakeskus
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 12.7.2021

Tehtävän kuvaus

Toimintakeskus Sofianlehdon asiakkaat ovat kaiken kattavaa tukea ja apua tarvitsevia kehitysvammaisia henkilöitä. Toimintamme pääpaino on multisensorisessa työssä. Toimintakeskuksessamme on lähes 20 erilaista aistihuonetta, jotka mahdollistavat monipuolisen multisensorisen toiminnan. Tarjoamme asiakkaillemme kokemuksia ja elämyksiä tiloissamme sekä tuemme heidän osallisuuttaan toiminnassa. Teemme paljon retkiä ja mahdollisuuksien mukaan osallistumme ympäristön järjestämiin tapahtumiin. Järjestämme paljon juhlia ja tapahtumia ympäri vuoden.

Nyt haemme joukkoomme kommunikaatio-ohjaajaa. Kommunikaatio-ohjaajana pääset suunnittelemaan ja kehittämään talomme kommunikaatioympäristöä, jossa asiakkaiden tuen tarve huomioiden tarvitaan erilaisia mahdollisuuksia ja menetelmiä kuvien ja tukiviittomien lisäksi.

Toivomme sinun olevan kehittämismyönteinen ja omaavan hyvät vuorovaikutustaidot sekä valmiudet niin ryhmä-kuin yksilö- kommunikaatio- ohjaukseen. Tuet työyhteisöä kommunikaatiotaidoissa sekä olet valmis kouluttamaan heitä vuorovaikutus-ja kommunikaatioasioissa sekä erilaisten ohjelmien ja välineiden käytössä. Yhteistyö verkostojen kanssa on osa työtäsi. Osallistut kommunikaatioasioiden lisäksi asiakkaidemme muun ohjauksen ja toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan, tavoitteena mukavan päivätoiminnan järjestäminen ja osallisuuden edistäminen. Asiakastyö kirjataan päivittäin Apotti-järjestelmään.

Toimintakeskus Sofialehdossa toimit yhteistyössä moniammatillisen-, joustavan- ja hyvän yhteishengen omaavan tiimin kanssa, joka on kiinnostunut kehittämään päivätoimintaa ja kommunikaatioasioita kanssasi eteenpäin juuri meidän asiakkaitamme ajatellen.

Kelpoisuusehto:
Tehtävään soveltuva kommunikaation ja viittomakielen ohjaajan - koulutus tai muu vastaava kommunikaatio-, puhetulkin- tai viittomakielen alan koulutus

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Tehtävässä edellytetään tartuntalain 48§ mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi lähihoitajan tutkinnon, kokemuksen kehitysvammaisten kanssa työskentelystä, aiemman kokemuksen kommunikaatioasioiden ohjaamisesta ja ryhmätoiminnan vetämisestä sekä multisensorisen toiminnan tuntemisen.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava ohjaaja Marja-Leena Vanhanen, 050 401 3219 ( paikalla 2.8 klo 8 alkaen) marja-leena.vanhanen@hel.fi

Lisätietoa

www.hel.fi/vammaiset/fi/osallisuus/osallisuutta-edistava-toiminta/Sofianlehto/

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot