(Poistunut julkaisusta)

Klasslärare, Dickursby skola
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2020

Vanda stad, Fostran och lärande, Svenskspråkiga servicen
Dickursby skola

Idrottsvägen 4, 01370 Vanda

Anställningsförhållandets längd: ordinarie 01.08.2020 - 


Hej, du klasslärare! Letar du efter en trevlig arbetsplats med kunniga och trevliga kolleger. Vi välkomnar dig till Vanda för att arbeta i Dickursby skola. Skolan ligger intill goda trafikförbindelser i Dickursby, på promenadavstånd från tågstationen och Dickursby centrum. Skolan har cirka 185 elever, 13 heltidsanställda lärare, och en hel del annan skolpersonal. I samma fastighet finns Dickursby daghem och förskola som utgör en viktig samarbetspartner. 

Vi tror att lärandet i grunden sker via kommunikation med andra elever, lärare och andra vuxna. Det sker i olika grupper och sammanhang och i olika lärmiljöer. För att i skolan möjliggöra kommunikationen med många andra elever och lärare arbetar vi enligt ett system med så kallade basgrupper. Basgrupp 1 består av årskurserna 1-2, basgrupp 2 består av årskurserna 3-4 och basgrupp 3 består av årskurserna 5-6. Varje lärare bär huvudansvaret för en egen elevgrupp, men är samtidigt en del av ett starkt lärarteam.

Basgruppernas lärare planerar till stora delar verksamheten tillsamman, de känner varandras elever, stöder varandra i arbetet och träffas regelbundet för gemensam samplanering. Vid samplaneringen ligger fokus på kollaborativt lärande, där kunskap och förståelse byggs upp genom interaktion med andra. Som klasslärare ansvarar du för planeringen, genomförandet och utvärderingen av undervisningen i din egen klass och samarbetar tätt med de andra lärarna i din basgrupp. I Dickursby skola används modern teknik, vilket möjliggör mångsidiga arbetsmetoder. Skolan är nyrenoverad och vi har välfungerande undervisningsutrymmen av många olika slag.

Vanda, vårt lands fjärde största stad, har mod att göra saker på ett nytt sätt och förmåga att samverka i olika nätverk. Staden är en trygg arbetsgivare som erbjuder de anställda omfattande möjligheter att utveckla sitt kunnande. Högklassig fostran och undervisning uppskattas i våra moderna läroanstalter, liksom internationalism, kulturell mångfald och gemenskap.

Alla de svenskspråkiga skolorna i Vanda startar som bäst upp ett långsiktigt projekt. Vi jobbar för att utmana eleverna och varandra inom Challenging Learning, ett koncept som fått stor internationell spridning. Du kan hitta mera information om det här via följande länk till YLEs webbplats.

Övrig information om vår skola.

-Vetenskapscentret Heureka ligger på promenadavstånd från skolan.

-De yngsta eleverna kostnadsfri morgonverksamhet innan skoldagen kommer igång.

-Vi har många roliga traditioner och evenemang för familjerna; bl.a. Stövelfotboll, Ringleksnatt och Vårvimmel.

- Vi fungerar som partnerskapsskola till Helsingfors universitet och tar emot lärarstuderande under praktikperioderna.

Blev du intresserad av att höra mer om vår skola? Ring då rektor Mia eller kom på ett informellt besök. 

Kontaktuppgifter:
 Mia Förars-Pöytäniemi
 0401833410
 mia.forars-poytaniemi@vantaa.fi

Här kan du se några glimtar av vår fina skolbyggnad. De personer som är med i filmen finns inte kvar i samma roller vid skolan, men byggnaden är sig lik. LÄNK till filmen.

Länk till en karta via Google Maps

Uppgifter om anställningen

Behörighetsvillkor: Behörighet enligt förordningen om behörighetsvillkoren för personal inom undervisningsväsendet 986/1998

Utöver behörighetsvillkoren förutsätter vi: Att du är intresserad av att jobba i team inom den struktur vi byggt upp i Dickursby skola.

Villkoren i tjänsteförhållandet bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet för undervisningspersonal (UKTA).

Tillstånd som krävs: den utnämnda personen ska uppvisa ett giltigt utdrag ur brottsregistret, före utnämningen ska ett godtagbart intyg över hälsotillståndet från företagshälsovården uppvisas.

Antalet anställningar: 2

Prövotid: Anställningen har 6 månader prövotid

Heltids-/deltidsarbete: heltid

Typ av anställning: tjänst

Arbetstid: I enlighet med det tjänste- och arbetskollektivavtal som tillämpas 


Kontaktinformation:
Rektor
Förars-Pöytäniemi, Mia
0401833410
mia.forars-poytaniemi@vantaa.vi

Anträffbar Vardagar kl. 8-16

Vanda är en ansvarsfull arbetsgivare. Vi stöder våra anställdas välbefinnande och kompetens, och främjar en god atmosfär inom arbetsgemenskaperna. Vi utvecklar ständigt vårt chefsarbete.
Skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem.