Kirkolliskokouksen pääsihteeri
Kirkkohallitus

Alkuperäinen julkaisupäivä 6.5.2019

Kirkkohallituksen hallinto-osastolla on haettavana

KIRKOLLISKOKOUKSEN PÄÄSIHTEERIN VIRKA

1.10.2019 lukien tai sopimuksen mukaan.

Kirkolliskokous on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylin päättävä toimielin, joka valitaan nelivuotiskaudeksi kirkolliskokouksenedustajien vaaleilla. Kirkolliskokous kokoontuu kahdesti vuodessa 4-5 päiväksi käsittelemään kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta.

Kirkolliskokouksen pääsihteeri vastaa kirkolliskokouksen kanslian toiminnasta. Kanslia huolehtii täysistunto- ja valiokuntatyöhön liittyvistä tehtävistä. Pääsihteerin tehtävänä on kehittää kirkolliskokouksen toimintaa. Kirkolliskokouksen pääsihteeri osallistuu myös säädösvalmisteluun Kirkkohallituksessa sekä toimii kirkon laintarkastustoimikunnan ja kirkolliskokouksen toimitusvaliokunnan valmistelijana ja sihteerinä. Lisäksi pääsihteeri neuvoo ja ohjaa seurakuntia oikeudellisissa ja hallinnollisissa kysymyksissä.

Kelpoisuusehtona virkaan vaaditaan oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto ja hyvä perehtyneisyys hallintoon. Lisäksi vaaditaan suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Odotamme hakijalta hyvää kirjallista ilmaisua, aiempaa säädösvalmistelukokemusta sekä vuorovaikutus- ja organisointitaitoja. Arvostamme itsenäistä ja tavoitteellista otetta sekä kirkon ja seurakuntien hallinnon tuntemusta.

Viran palkkaus määräytyy Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen vaativuusryhmän 702 mukaan (peruspalkka 5 001,54 euroa), minkä lisäksi maksetaan vuosisidonnaista henkilökohtaista palkanosaa, joka perustuu valitun henkilön työkokemukseen. Virkaan valitun tulee olla konfirmoitu kirkon jäsen.

Kirkkohallitukselle osoitetut hakemukset liitteineen pyydämme sähköisen rekrytointipalvelun kautta, os. evl.fi/tyopaikat. Hakemusten on oltava perillä viimeistään 29.5.2019 kello 15.00. Hakemusasiakirjoja ei palauteta. Ennen viran vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Virkaan sisältyy kuuden kuukauden koeaika. Viran täyttöön liittyvät haastattelut järjestetään perjantaina 7.6.2019.

Tiedusteluihin vastaa kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja p. 050 553 6203 seuraavina aikoina: 14.5.2019 kello 9-11.30, 16.5.2019 kello 14.30-16 ja 23.5.2019 kello 13-15.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1266377
  • Työsuhde: Vakinainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa