(Poistunut julkaisusta)

Kirjastonhoitaja, Tikkurilan kirjasto
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.8.2019

Vantaan kaupunki, sivistystoimen toimiala, Vantaan kaupunginkirjasto
Tikkurilan kirjasto

Lummetie 4, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.10.2019 tai sopimuksen mukaan - 


Haemme Tikkurilan kirjaston lasten- ja nuortenosastolle kirjastonhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Työn painopiste on esikouluyhteistyössä, pikkulasten ja lapsiperheiden lukutaidon edistämisessä sekä asiakaspalvelussa pääosin lasten- ja nuortenosastolla. Työhön sisältyy säännöllistä ilta- ja viikonlopputyötä sekä lauantaisin että sunnuntaisin.

Jokaiselle Tikkurilan alueen esikouluryhmälle järjestetään kerran lukuvuodessa käynti kirjastoon, ja kirjastonhoitaja hoitaa käyntien suunnittelun ja toteutuksen sekä viestinnän päiväkotien kanssa itsenäisellä työotteella. Tikkurilan suuralueella esikouluryhmiä on lukuvuonna 2019–2020 yli 30, ja useat isommista ryhmistä tulevat kirjastoon kahdessa osassa.

Pienten lasten ja pikkulapsiperheiden lukemaan innostamista kirjastonhoitaja tekee puolestaan yhdessä muun lasten- ja nuortenosaston henkilökunnan kanssa elämyksellisyyttä ja asiakkaan omaa osallisuutta painottaen. Työ voi tarkoittaa esimerkiksi draamakasvatuksellista lukemisen edistämistä, satujoogaa, sanataidetuokioita, kirjafanitustapahtumia... Kerro meille rohkeasti hakemuksessa omat ideasi, tuoreet näkökulmat ovat tervetulleita!

Lisäksi kirjastohoitaja tekee säännöllisesti asiakaspalvelua lasten- ja nuortenosastolla ja tarvittaessa muilla osastoilla. Hän luo hyvän suhteen kirjastossa vapaa-aikaa viettäviin lapsiin ja nuoriin ja on tarvittaessa jämäkkä aikuinen. Kirjastonhoitaja osallistuu myös kokoelmatyöhön ja tapahtumien järjestämiseen.

Tikkurilan kirjasto on osa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkkoa. Kirjaston lasten- ja nuortenosasto on iloinen ja vilkas, noin 14 000 kuukausittaisen kävijän osasto, kun koko kirjastossa on noin 40 000 kävijää kuussa. Kirjasto sijaitsee Tikkurilan juna-aseman läheisyydessä erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Työyhteisömme on positiivinen, kannustava ja kehittämisorientoitunut 23 hengen porukka. Lasten- ja nuortenosaston tiloja ja palvelukonseptia uudistetaan paraikaa, tavoitteena luoda pääkaupunkiseudun vaikuttavin lastenkirjastotila. Uusi kirjastonhoitaja pääseekin työskentelemään täysin uudella lasten- ja nuortenosastolla. Vantaan kaupunginkirjaston toiminta-ajatus on kaikkien lukutaitojen edistäminen.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Tehtävään soveltuva korkeakoulu tutkinto

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme:  Hyviä esiintymistaitoja, kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä ryhmien vetämisestä, hyvää lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemusta.

Luemme eduksi:  Kirjasto- ja informaatioalan, varhaiskasvatuksen, mediakasvatuksen, draamakasvatuksen tai sanataiteen opinnot tai työkokemus.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2538,39 €/kk euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 45 min/viikko 2-vuorotyö


Yhteystiedot:

Palveluesimies Vallo Tiina

050 3028756

tiina.vallo@vantaa.fi


Tavoitettavissa 8.8.2019 alkaen ti ja to klo 8-11


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.