Kirjastoneuvoja
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.5.2019

Kirjastoneuvoja

Työavain 3-976-19
Vakinainen työsuhde
Hakuaika päättyy 24.05.2019 kello 15:45
Ison Omenan kirjasto , Suomenlahdentie 1 02230 Espoo
Sivistystoimi, Kulttuurin tulosyksikkö
Kulttuuri-, kirjasto- ja museotyö

Tehtävän kuvaus: Kiinnostaako työ lasten ja nuorten parissa? Haluatko järjestää vapaa-ajan toimintaa nuorille sekä osallistua kouluyhteistyöhön? Espoon kaupunginkirjastossa on haettavana kirjastoneuvojan vakituinen tehtävä 10.6.2019 alkane tai sopimuksen mukaan. Tehtävänä on järjestää lasten ja nuorten vapaa-ajantoimintaa Ison Omenan kirjaston nuortentila Voxissa sekä osallistua kouluyhteistyön suunnitteluun ja toteutukseen. Työhön sisältyy myös mediakasvatusta ja monipuolisten lukutaitojen edistämistä. Ison Omenan lasten- ja nuortentiimi on työyhteisö, jossa edistetään nuorten hyvinvointia ja osallisuutta. Yläkouluyhteistyönä toteutamme esimerkiksi kirjavinkkauksia ja monenlaisia työpajoja aina koodauksesta biisipajoihin. Työssä korostuvat varhainen puuttuminen ja ehkäisevä työ, koulunkäynnin ja opiskelun tukeminen sekä syrjäytymisen ehkäisy. Espoon kaupunginkirjasto on lasten ja nuorten pedagogisen kirjastotyön johtava suunnannäyttäjä Suomessa. Teemme vaikuttavaa ja laajaa kouluyhteistyötä sekä monipuolista lasten ja nuorten lukutaitoa tukevaa toimintaa. Työotteemme on kokonaisvaltaisesti pedagoginen, keskeisenä tavoitteena oppimiselle ja oivaltamiselle otollisen ilmapiirin luominen vuorovaikutuksen ja jaetun asiantuntijuuden keinoin. Espoon kaupunginkirjastossa tehtäväkierto on jokaisen oikeus ja velvollisuus. Työnkuvasi samoin kuin työpisteesikin tulee siis muuttumaan vuosien varrella. Saat opetella uusia taitoja ja tehtäviä, ja kirjasto saa osaamisesi monipuolisesti käyttöön. Työ on kaksivuorotyötä ja siihen sisältyy myös viikonloppuvuoroja.


Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto

Tehtävässä edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja, lasten ja nuorten kohtaamisen taitoja, kykyä puuttua hankaliin asiakastilanteisiin sekä oman osaamisen jakamista.

Arvostamme kokemusta ryhmien vetämisestä, nuorten vapaa-ajan toiminnan järjestämisestä, kokemusta lasten ja nuorten mediakasvatuksesta ja lukutaitojen edistämisestä. Myös muu kaupunginkirjastoa hyödyttävä erikoisosaaminen otetaan huomioon.


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Tehtäväkohtainen palkka: 2234,79 €/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36 h 45 min viikossa


Kirjasto kuuluu ja vaikuttaa itseään kauemmas. Kirjaston toimintaa ohjaavat sivistys ja osallistuminen yhteiskunnalliseen vuoropuheluun. Espoon kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä
Heikki Koskinen
043 825 7458

Katariina Lauronen
043 827 2773


Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1267910
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 24.5.2019
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Espoo, Uusimaa