Kirjastoneuvoja, Lippulaivan kirjasto
Espoon kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2021

Onko asiakaspalvelu sinulle sydämen asia? Oletko oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva? Työskentelisitkö mielelläsi asiakkaiden kanssa kädentaitojen tai keittiöpuuhien parissa?

Hae meille kirjastoneuvojaksi uuteen Lippulaivan kirjastoon. Huhtikuussa 2022 avautuva kirjasto tulee sijaitsemaan rakenteilla olevassa kauppakeskus Lippulaivassa Espoonlahdessa. Aluekirjastosta luodaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa uudenlainen kutsuva, kestävä ja omaleimainen tila. Kirjasto on suunniteltu erityisesti perheiden tarpeisiin.

Lippulaivan kirjastossa asiakas on keskiössä. Asiakkaiden toiveet ovat olleet vahvasti määrittelemässä, mitä palveluita ja millaista kohtaamista kirjasto tarjoaa: osallistava, innostava ja tasavertainen asiakkaiden kohtaaminen on edellytys kirjastossa työskentelylle. Työntekijän aktiivinen läsnäolo tarkoittaa asiakkaiden odotukset ylittävää palveluasennetta: kirjaston erilaisia palveluja tarjotaan oma-aloitteisesti ja yhteisöllisyyden vahvistaminen on osa työnkuvaa. Asukkaiden osallisuutta tuetaan toimimalla ja tekemällä yhdessä heidän kanssaan ideoista toteutukseen. Kaikenlaiset perheet ja eri ikäisten porukat ovat yhtä tärkeitä, ja jokaisen työntekijän tehtävänä on kaikkien asiakkaiden palveleminen yhdenvertaisesti.

Lippulaivan kirjastossa työskentelevä ottaa vastuuta koko kirjastosta ja huolehtii yhteisistä tiloista. Tämä voi tarkoittaa kaikkea kukkien kastelusta tiedonhaun opastukseen ja digituen antamiseen. Kirjastossa tulee olemaan tiloja monenlaiselle käsillä tekemiselle, yhteisölliselle kokkaus- ja kahvittelutoiminnalle sekä oleskelulle, pelaamiselle, opiskelulle, lukemiselle ja työskentelylle. Henkilökunta työskentelee joustavasti koko tilassa ja toimii ennakkoluulottomasti uusissa tilanteissa.

Espoon kaupunginkirjastossa tehtäväkierto on jokaisen oikeus ja velvollisuus. Työnkuvasi samoin kuin työpisteesikin tulee muuttumaan vuosien varrella.

Työ on kaksivuorotyötä ja siihen sisältyy myös viikonloppuvuoroja.

Työpaikan nimi: Lippulaivan kirjasto
Työaika: 36h 15min / vko
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto

Kirjastoneuvojalta odotamme, että asiakaspalvelu on sinulle sydämen asia ja koet jokapäiväiset kohtaamiset asiakkaiden kanssa innostavina ja palkitsevina. Arvostat arkista ja sinnikästä perustekemistä. Et vitkastele ns. lapioon tarttumisessa.

Tehtävässä arvostetaan asiakaspalvelukokemusta ja kädentaitoja, erityisesti ruuanlaittoon ja ruokakulttuurin liittyviä. Lisäksi arvostamme kokemusta työskentelystä erilaisten yhteisöjen ja ryhmien kanssa sekä monikulttuurista osaamista.

Täydellinen ei onneksi tarvitse olla. Tarvittava osaaminen ja onnistuminen muodostuu koko joukon vahvuuksista. Yhdessä olemme ammattitaitoinen, luova ja aikaansaava tiimi.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot