(Poistunut julkaisusta)

Kielenkääntäjä
Kirkkohallitus

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.5.2018

Kirkkohallitus hoitaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteistä hallintoa, taloutta ja toimintaa. Toimipaikkamme sijaitsee Etelärannassa Helsingissä.

Haemme

KIELENKÄÄNTÄJÄÄ

vakituiseen työsopimussuhteeseen Kirkkohallituksen hallinto-osastolle. Työsuhde alkaa 20.8.2018 tai sopimuksen mukaan.

Kielenkääntäjän tehtävänä on huolehtia itsenäisesti kirkon keskushallinnon ruotsin kielen käännöstöistä, jotka käsittelevät mm. hallintoa, taloutta ja teologiaa. Tekstityypit ovat vaihtelevasti muun muassa hallintopäätöksiä, säädöstekstejä, ohjeita, strategiatekstejä, julkaisuja, projektimateriaaleja ja nettisivuja. Tehtävä sisältää kääntämistä suomesta ruotsiksi ja vähäisessä määrin myös ruotsista suomeksi, käännöstoiminnan koordinointia ja yhteistyötä käännöstoimistojen kanssa sekä neuvontaa ja ohjeistamista kieliasioissa. Tehtäviä hoidetaan kaksi viikkoa vuodesta Turussa kirkolliskokouksen ollessa koolla.

Tehtävään vaaditaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys työalaan. Kielitaidon osalta kelpoisuusehtona on ruotsin kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito ja suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Hyvä englannin kielen taito katsotaan eduksi.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää oma-aloitteellisuutta, suunnitelmallisuutta, organisointikykyä, paineensietokykyä sekä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Arvostamme erityisesti kokemusta hallinnollisten tekstien kääntämisestä, käännösmuistiohjelman hallintaa ja evankelis-luterilaisen kirkon tuntemusta.

Tehtävän palkkaus määräytyy Kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen vaativuusryhmän 602 mukaan (peruspalkka 3 155,44 euroa kuukaudessa), minkä lisäksi maksetaan vuosisidonnaista henkilökohtaista palkanosaa, joka perustuu valitun henkilön työkokemukseen. Tehtävän alussa voidaan noudattaa koeaikaa.

Kirkkohallitukselle osoitetut hakemukset liitteineen pyydämme ensisijaisesti sähköisen rekrytointipalvelun kautta, os. sakasti.fi/tyopaikat. Hakemukset voi toimittaa myös Kirkkohallituksen kirjaamoon, osoite PL 210 (Eteläranta 8) 00131 Helsinki tai kirkkohallitus@evl.fi .

Hakemusten on oltava perillä viimeistään torstaina 31.5.2018. Hakemusasiakirjoja ei palauteta. Tiedusteluihin vastaavat hallintopäällikkö Asta Virtaniemi, puh. 050 3188 608 ja kielenkääntäjä Kesia Edström, puh. 040 1425 169 (sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@evl.fi).