(Poistunut julkaisusta)

KEY ACCOUNT MANAGER
iLOQ Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 30.10.2018

Etsimme joukkoomme kokenutta ja asiakasorientoitunutta Key Account Manageria hoitamaan ja kehittämään avainasiakkuuksiamme.

Vastuullasi on iLOQ S50 tuoteperheen projektimyynti teknisen infrastruktuurin markkinoille Suomessa. Tuotteemme on suunnattu sähkön tuotanto- ja jakeluyhtiöille, puhelinverkkopalveluille, palvelinkeskuksille sekä kiinteistö- ja kuljetuspalveluille. Vastaat kaupallisesta ja liiketoiminnallisesta tuesta urakoitsijoille tukemalla iLOQin brändin ja tuotteiden tunnettavuutta tavoitelluilla kohdemarkkinoilla ja –segmenteillä.
 
Rooli ja vastuualueet

• Uusien myyntimahdollisuuksien kartoittaminen ja laajentaminen nykyisissä ja uusissa asiakkuuksissa
• Myyntistrategioiden kehittäminen ja toteuttaminen kasvutavoitteidemme mukaisesti
• Liiketoimintariskien tunnistaminen ja huomioiminen
• Myyntisuunnitelmien toteuttaminen vastuullisesti
• Vahvojen yhteistyösuhteiden luominen erilaisten asiakkaidemme kanssa
• Yhteistyö liiketoimintayksikön johdon kanssa
• Asiakasaktiviteettien priorisoinnin määrittely ja hallinta
• Näkemyksien ja suositusten antaminen nykyisten ja tulevien tuote-, ratkaisu- ja palvelutarpeiden kehitykseen markkinalähtöisesti
• Avainasiakkuuksien asiakastyytyväisyyden seuranta ja mittaaminen

Taustasi

Menestyäksesi tehtävässä sinulla on tehtävään soveltuva tekninen tai kaupallinen koulutus sekä näyttöjä menestyksekkäästä työhistoriasta. Tekniikan, tuotteiden, järjestelmien tai lukituksen tuntemuksesi on eduksesi. Olet energinen ja tavoitteellinen toimimaan kasvutavoitteidemme saavuttamiseksi huomioiden niin taloudelliset kuin organisaatiomme kehittämiseen liittyvät tavoitteemme. Hektisessä ja nopeasti kasvavassa yrityksessämme kykenet asioiden priorisointiin aikatauluvaateiden puitteissa, huomioiden kuitenkin toiminnan yksityiskohdat. Sinulla on hyvät organisointi- ja ihmissuhdetaidot. Liiketoimintaympäristössämme kommunikoit ja esiinnyt sujuvasti suomen kielellä, englannin kielen taito on etusi. Olet vahva asiakassuhteiden rakentaja ja työskentelet tehokkaasti niin itsenäisesti kuin osana tiimiäkin. Työn ensisijainen paikkakunta on Espoon konttorillamme, muut paikkakunnat myös neuvoteltavissa. Raportoit tehtävässä Suomen myyntijohtajalle.

Oletko etsimämme myynnin ja asiakkuuksien ammattilainen? Lisätietoja tehtävästä antaa iLOQin Suomen myyntijohtaja Toni Päivinen + 358 40 317 0232 ja Mercuri Urvalissa Johanna Massa + 358 40 144 3333 (parhaiten tavoitettavissa 1.11. klo 13-14 ja 6.11. klo 9-10). Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen 11. marraskuuta 2018 mennessä osoitteessa www.mercuriurval.fi