(Poistunut julkaisusta)

Key Account Manager / Myynti-insinööri / Polarteknik Oy
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.8.2018


Polarteknik Oy tunnetaan innovatiivisuudestaan sekä osaamisesta ja kyvystä tuottaa asiakaslähtöisiä ratkaisuja suurille maailmanlaajuisille laitevalmistajille. Toimialana ovat asiakkaiden sovelluksiin räätälöidyt pneumatiikkajärjestelmät ja -komponentit, valikoima ulottuu standardituotteista räätälöityihin järjestelmiin.

Yritys sijaitsee Huittisissa ja se on perustettu vuonna 1974. Liikevaihto vuonna 2017 oli 22 MEUR, ja työntekijämäärä on kasvanut 120 henkilön vahvuiseksi. Pneumatiikkatuotteiden myynnistä 35 % tulee vientimarkkinoilta, muun muassa USA:sta, Kiinasta ja Saksasta. Yritys on vuodesta 2016 alkaen ollut osa ruotsalaista Dacke Industri Ab -yritysryhmää, jonka yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2017 oli 2 000 MSEK ja työntekijämäärä 970 henkeä.

Vahvojen kasvutavoitteiden johdosta etsimme nyt

Key Account Manageria / Myynti-insinööriä

Pääasiallinen tehtäväsi on asiakassovellettujen pneumatiikkajärjestelmien ja -komponenttien vientimyynti Keski-Eurooppaan sekä Suomen asiakkaille. Kohteina ovat pääasiassa uudet asiakkaat toimialoilla, joista on olemassa sekä kotimaisia, että kansainvälisiä referenssejä. Myyntitiimissä on tällä hetkellä viisi henkilöä, teet tiivistä yhteistyötä myös tuotekehityksen, asiakaspalveluosaston ja tuotannonohjauksen kanssa.

Ideaalitilanteessa sinulla on:

  • yli viiden vuoden ajalta myyntikokemusta joko pneumatiikasta tai asiakasratkaisuihin perustuvasta sovellusmyynnistä kone- tai koneautomaatiotekniikassa tai vaihtoehtoisesti
  • kokemusta tai tuntemusta strategisista asiakastoimialoista, kuten paperiteollisuus, hyötyajoneuvot/raidekalusto, mekaaninen puunjalostus tai prosessiteollisuus
  • tekninen tai tekniskaupallinen yliopisto- tai AMK-tasoinen koulutus.

Henkilönä toivomme, että:

  • olet tuloshakuinen ja kykenet itsenäiseen työn suunnitteluun sekä toteutukseen
  • sinulla on ratkaisukeskeinen ote ja kyky kohdata asiakas, olet myynnillinen ja sitkeä uusien asiakassuhteiden rakentamisessa
  • sinulla on halu oppia ja kehittyä.

Tehtävässä menestyminen vaatii paitsi matkustushalukkuutta myös kielitaitoa. Matkustat vuodessa noin 100 päivää, joista puolet Suomessa ja puolet vientimaissa. Englannin tai/ja saksan kielen osaaminen on edellytys. Vaihtoehtoisesti sinulla voi olla vahva ruotsin kielen taito.

Toimipisteesi voi sijaita konttoreissamme Vantaalla, Pirkkalassa tai Huittisissa. Kotikonttori tai konttorihotelli muilla paikkakunnilla on myös mahdollinen vaihtoehto.

Tarjoamme sinulle myyntitehtävän, jossa pääset oppimaan ja kehittymään. Saat tiimin vahvan tuen ja mahdollisuuden kehittyä omalla urallasi.

Lisätietoja tehtävästä antavat ajalla 6.–10.8. toimitusjohtaja Tomi Ojala puh. 040 594 7122, 13.8. alkaen Business Unit Manager Tapio Pohjaniemi puh. 020 770 9542 sekä 8.8. alkaen MPS-konsultti Catharina Kallio puh. 020 746 9686. Jätä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoiveineen hakupainikkeen kautta 16.8.2018 mennessä.