(Poistunut julkaisusta)

Kesätyöntekijä rahapolitiikka ja kansainvälinen talous -toimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.1.2020

Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston rahapolitiikka ja kansainvälinen talous –toimisto vastaa euroalueen ja maailmantalouden kokonaistaloudellisesta analyysista. Toiminnan tarkoituksena on tuottaa ajankohtainen arvio kansainvälisen talouden näkymistä, ja tehdä erityisesti rahapolitiikkaan liittyvää analyysiä kotimaisen keskustelun ja rahapolitiikan tarpeisiin.

Rahapolitiikka- ja tutkimusosaston rahapolitiikka ja kansainvälinen talous -toimisto hakee

kesätyöntekijää

ekonomistin tehtäviin.

Kesätyöntekijän keskeisenä tehtävänä toimistossamme on projektityönä tehtävä selvitys rahapolitiikkaan tai kansainväliseen talouteen liittyvästä aiheesta. Myös omat tutkimusaiheet ovat mahdollisia (esim. gradun viimeistely). Toimenkuvaan kuuluu lisäksi rahapolitiikan valmisteluun ja kansainvälisen talouden ajankohtaiseen tilanteeseen liittyviä juoksevia tehtäviä sekä aikasarjatietokantojen ja kuvioiden päivittämistä. Lopullista toimenkuvaa määriteltäessä otetaan huomioon tehtävään valitun aikaisempi kokemus sekä kiinnostuksen kohteet

Odotamme sinulta:

  • menestyksekkäitä, vähintään maisteritason loppuvaiheen opintoja taloustieteessä, kiinnostus jatko-opintoihin katsotaan eduksi,
  • makrotaloustieteen ja/tai ekonometrian hyvää tuntemusta,
  • kiinnostusta rahapolitiikan ja kansainvälisen talouden analyysiin,
  • hyviä tietoteknisiä valmiuksia, 
  • yhteistyökykyä ja joustavuutta, sekä
  • hyvää kirjallista ja suullista esitystaitoa suomeksi ja/tai englanniksi,
  • ekonometristen ohjelmapakettien hallinta ja koodaustaidot lasketaan eduksi.

Kesätyön kesto on enintään neljä kuukautta ja se sijoittuu ajalle 11.5.-13.9.2020. Tehtävän palkkaus ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Hanna Freystätter, p. 09 183 2490, hanna.freystatter@bof.fi.
 
Kesätyöhön pankissa voit tutustua kesän 2019 kesätyöntekijöiden blogien kautta. Osallistumme Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan ja sitoudumme kampanjan kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.