(Poistunut julkaisusta)

Kesätyöntekijä markkinaoperaatiot-osaston vastapuolet ja vakuudet -toimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.1.2021

Elämäsi kesätyöpaikka

Meillä saat tehdä yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, haastaa ajatuksillasi ja ideoillasi. Arvostamme hyvää tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Meillä nämä eivät ole vain sanahelinää vaan sitä aitoa arjen tekemistä. Vaikka olemme vakaa, emme suinkaan ole vakavia. Se, että olemme ylpeitä pankkilaisuudestamme, ei ole salaisuus.

Etsimme nyt vastapuolet ja vakuudet -toimistoon sinua,

KESÄTYÖNTEKIJÄ. 

Pääset tulevassa rahoitusasiantuntijan työssäsi arvioimaan ja seuraamaan eurojärjestelmän luotto-operaatioiden vakuudeksi ja rahapolitiikan osto-ohjelmiin hyväksyttäviä arvopapereita sekä niiden liikkeeseenlaskijoita. Seuraat ja analysoit rahapolitiikan vastapuolia sekä osallistut rahapolitiikan toteuttamiseen liittyviin riskienhallintatehtäviin. Tehtäviisi kuuluvat myös erilaiset tietojen raportointi- ja päivitystehtävät. Kesän kuluessa sinun on mahdollista tehdä lyhyt kirjallinen selvitys jostakin työhösi läheisesti liittyvästä aiheesta.

Virkasuhde on n. 3 kuukauden määräaikainen ja se sijoittuu aikavälille 17.5.2021 – 12.9.2021. Palkkaus ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Työskentelet markkinaoperaatiot-osastolla seitsemän hengen tiimissä, joka koostuu pitkän linjan ammattilaisista sekä nuoremmista asiantuntijoista. Työskentelemme tiiviisti yhdessä toinen toistamme auttaen ja arvostaen. 

Mitä voit odottaa meiltä? 

  • Monipuolista ja haastavaa tehtäväkokonaisuutta
  • Kansainvälistä toimintaympäristöä
  • Työn ja vapaa-ajan arvokasta tasapainoa
  • Vastuullista toimintaa
  • Aidosti hyvää työilmapiiriä. 

Pankki tarjoaa kiinnostavan työympäristön ja näköalapaikan Euroopan keskuspankkijärjestelmään. Tarjoamme kesätyöntekijöillemme kattavan perehdytyksen organisaatioon ja työtehtäviin sekä kannustavat ja tukea antavat kollegat.

”Haluan kokea tekeväni hyödyllistä työtä, jolla on yhteiskunnan ja tulevaisuuden kannalta merkitystä. Haluan mahdollisuuden vaikuttaa omalla tekemiselläni ja asiantuntemuksellani koko työyhteisön lisäksi myös ympäröivään maailmaan.”
Suomen Pankin sisäinen tutkimus työn merkityksellisyydestä

Entä mitä odotamme sinulta?

  • Kiinnostusta rahoitusmarkkinoihin ja eurojärjestelmän sekä keskuspankin toimintaan
  • Maisterivaiheessa olevia opintoja rahoituksesta, taloustieteestä tai muulta soveltuvalta alalta
  • Sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa
  • Data-analytiikan ja datavisualisoinnin (esim. Tableau, Power BI) osaamista
  • Aloitteellisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja

Aiempi työkokemus pankissa tai muussa rahoituslaitoksessa sekä raha- ja arvopaperimarkkinoiden hyvä tuntemus katsotaan eduksi. 

Lisätietoja tehtävästä antaa neuvonantaja Katri Järvinen puh. +358 9 183 2215 tai sähköpostitse katri.jarvinen@bof.fi sekä toimistopäällikkö Marjaana Hohti puh. +358 9 183 2265 tai sähköpostitse marjaana.hohti@bof.fi. 

Tutustu kesätöihin Suomen Pankissa viime kesän kesätyöblogista.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen keskuspankki ja eurojärjestelmän jäsen. Rakennamme taloudellista vakautta. Olemme yhteiskunnallisesti merkityksellisiä, monipuolisia ja haastavia työtehtäviä tarjoava vakaa ja vastuullinen työnantaja. Panostamme henkilöstömme osaamisen kehittämiseen ja hyvään johtamiseen. Kansainvälinen yhteistyö on arkipäiväämme. Meille henkilöstömme hyvinvointi sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino ovat tärkeitä. Arvostamme toinen toisiamme ja meillä on hyvä työilmapiiri. Päätoimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.