Kesätyöntekijä markkinaoperaatiot-osaston pankkipalvelut-toimistoon/selvityspalvelut
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.1.2020

Pankkipalvelut-toimisto vastaa Suomen Pankin asiakkailleen tarjoamista TARGET2-, T2S- ja TIPS-maksujärjestelmäpalveluista, rahoitusvarallisuuden ja rahapolitiikan back office -toiminnoista sekä pankeille myönnettävien luottojen vakuushallinnasta. Lisäksi pankkipalvelut-toimisto osallistuu eurojärjestelmän yhteisten markkinainfrastruktuurin kehittämiseen ja hallintaan sekä vastaa Suomen Pankin asiakkaiden siirtymisestä eurojärjestelmän tuottamien uusien järjestelmien ja palveluiden käyttöön.

Markkinaoperaatiot-osaston pankkipalvelut-toimisto hakee          

kesätyöntekijää

selvityspalvelut -ryhmään.

Tässä ryhmässä toimit tulevana kesänä Suomen Pankin rahoitusvarallisuuden ja rahapolitiikan operaatioiden monipuolisissa back office -tehtävissä. Tehtäviisi kuuluu myös osallistuminen maksu- ja tilipalveluiden tuottamiseen sopimusasiakkaille sekä muihin ryhmän vastuualueen operatiivisiin tehtäviin. Toiminnassa tulevat tutuiksi kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden instrumentit, järjestelmät ja toimintatavat ja pääset kasvattamaan omaa asiantuntijuuttasi niin keskuspankkityön kuin eurojärjestelmänkin osalta. Työympäristö on kansainvälinen ja pidät päivittäin yhteyttä sekä kotimaisten että ulkomaisten sidosryhmien kanssa. Työskentelet mukavassa työyhteisössä yhdessä kuuden hengen asiantuntijatiimin kanssa.

Odotamme sinulta:

  • soveltuvia korkeakouluopintoja
  • joustavuutta, yhteistyökykyä ja ongelmanratkaisutaitoja
  • hyviä tietoteknisiä taitoja
  • hyvää englannin kielen taitoa
  • positiivista asennetta ja intoa tarttua uusiin haasteisiin.


Arvostamme myös aikaisempaa kokemusta rahoitusalan tehtävistä.
Suomen Pankki tarjoaa kiinnostavan työympäristön Euroopan keskuspankkijärjestelmässä ja monipuoliset työtehtävät. Tarjoamme kesätyöntekijöillemme kattavan perehdytyksen organisaatioon ja työtehtäviin sekä kannustavat ja tukea antavat kollegat. Kesätyöhön pankissa voit tutustua aiempien vuosien kesätyöntekijöiden blogien kautta.

Kesätyö on kolmen kuukauden pituinen aikavälillä 11.5.-13.9.2020. Tehtävän palkkaus ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa ryhmäpäällikkö Helena Pulkki, p. 040 761 3490.

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot