(Poistunut julkaisusta)

Kesätyö, Twist-kesätyöntekijä
Iisalmen kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 13.2.2020

Twist-kesätyö on iisalmelaisten 7-8 -luokilta pääsevien oma kesätyömuoto.  Kesällä 2020 on tarjolla 13 eri teemaista twist-ryhmää. 

Voit valita niistä viisi vaihtoehtoa. Jos olit viime kesänä twistläinen, et voi valita samaa ryhmää, jossa olit. Ryhmien teemat ja sisällöt, sekä lisätietoa löytyy osoitteesta http://www.po1nt.fi/twist.

Kaikki työtehtävät vaativat hyvää motivaatiota ja yleiskuntoa, halua oppia tekemään erilaisia työtehtäviä ja ryhmässä toimimisen taitoa sekä sosiaalisuutta. Odotamme kaikilta työntekijöiltä positiivista asennetta. Jokaisessa ryhmässä on kaksi ohjaajaa opastamassa työtehtäviä. Kuljetus työkohteisiin on järjestetty.

Twist-tehtäviin kuuluu oman ryhmän teeman lisäksi siivousta ja pieniä kunnossapitotehtäviä (esim. ikkunanpesua, silitystä, roskien keräämistä, kitkemistä, haravointia, tavaroiden järjestelyä). Työt ovat sisä- ja ulkotöitä.

Kaikilla on tutustumiskäynti, vierailija tai lyhytkurssi ryhmän teemaan liittyen. Jos olet suorittanut jo ennakkoon esim. ea-, alkusammutus-, hygieniapassi-, ohjaus- tai muita lyhytkursseja, ne ovat eduksi haussa ja saat niistä lisäpisteitä valinnassa. Kirjoita niistä hakemukseen ja ota todistukset haastatteluun mukaan.

Jokaisella Twist-ryhmällä työhön sisältyy valokuvausta ja/tai videoiden tekoa, joita hyödynnetään nuorisopalvelujen käytössä mm. netissä ja tapahtumailmoituksissa ja kaupungin nettisivuilla. Nuoret voivat olla halutessaan mukana kuvissa ja videoissa.  Jos olet valokuvannut tai tehnyt videoita, kerro siitä hakemuksessa ja haastattelussa. 

Jokainen tekee oman portfolio-kansion. Siihen kootaan twist-työtodistuksen lisäksi kuvia sinusta työtehtävissä. Voit lisätä siihen myös omia työ- kurssi- ja harrastustodistuksia.