Kesätyö – Energia- / elinkaarisuunnittelun harjoittelija
Sweco

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 9.12.2021

Haemme Tampereelle ja Vaasaan  
ENERGIA- / ELINKAARISUUNNITTELUN HARJOITTELIJAA

Energia-/elinkaarisuunnittelun harjoittelijana työskentelet osana Kestävä ja Älykäs Rakentaminen -tulosyksikön energia, elinkaari ja ympäristö -ryhmää. Harjoittelun aikana tutustut rakennetun ympäristön energiatehokkuusvaatimuksiin ja erilaisiin energiantuotantomuotoihin. Työskentelet osana projektiryhmää erilaisissa konsultointitehtävissä asunto-, liike- ja toimitilapuolen uudis- ja korjaushankkeissa.

Hankkeiden alussa laadimme kohteen 3D-mallin, jonka jälkeen teemme erilaisia energiasimulointeja RIUSKA- ja IDA ICE -energiasimulointiohjelmistoilla. Laskemme esimerkiksi kohteiden tavoite-energiankulutusta, E-lukua, sisäilman olosuhteita ja jäähdytystehoja sekä mitoitamme lämpöpumppujärjestelmiä. Projekteissa teemme tiivistä yhteistyötä LVI- ja sähkösuunnittelijoidemme kanssa, joten pääset näkemään myös muiden suunnittelualojen työskentelyä ja oppimaan uutta heidän suunnittelualoiltaan. Myös Excel on meille tuttu työkalu esimerkiksi erilaisten energiantuotantomuotojen elinkaarikustannusvertailussa.

Toimeksiannot vaihtelevat pienistä nopeatempoisista projekteista suuriin ja monimutkaisiin kysynnänjousto- ja hybridijärjestelmiin sekä energian kierrätysratkaisuihin kiinteistöissä. Eteen tulevat haasteet ratkomme yhdessä ja kehitystyö tehdään yhteen hiileen puhaltaen.

Tavoitteenamme on löytää kesäharjoittelija, joka jatkaisi tuntityöntekijänä kesän jälkeen.

Mutkaton Sweco-porukka 
Swecolla olet mukana luomassa tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Swecolaiset työskentelevät alan kiinnostavimpien ja haastavimpien projektien parissa Suomessa ja ympäri maailman. Odotamme, että sinulla on uteliaisuutta ja motivaatiota uuden oppimiseen!

Swecolaisille on tärkeää päästä kehittymään ja suunnittelemaan omannäköistä urapolkua, sekä työskennellä mutkattomassa ilmapiirissä, jossa arvostetaan matalaa hierarkiaa. Työnantajana olemme joustava, ja työn ja yksityiselämän kestävä yhteensovittaminen on meille tärkeää. Meillä on myös monipuoliset ja työntekijöidemme arvostamat henkilöstöedut.

Olemme sitoutuneet Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteisiin ja jokavuotisissa kyselyissä kesätyöntekijämme ovat kiittäneet aidosti hyvästä ilmapiiristä ja työtehtävien mielekkyydestä. Meillä olet osa tiimiä, jossa kaikkia arvostetaan ja kunnioitetaan riippumatta kokemusvuosista. Swecolla pääset hyödyntämään omaa osaamistasi ja esihenkilösi sekä työkaverisi tukevat sinua ja ammatillista kasvuasi: sinun ei tarvitse olla valmis asiantuntija. Kesätyöntekijöidemme yleinen tyytyväisyys on korkealla tasolla ja moni jatkaakin meillä tehtävissään kesän jälkeen.

Tutustu tarkemmin swecolaiseen työkulttuuriin: https://www.sweco.fi/ura/tyontekijalupaus/

Avaimia tehtävässä menestymiseen
Työ on monipuolista ja vaatii vahvaa ongelmanratkaisukykyä. Työssä tarvittavien ohjelmistojen käyttöön perehdytämme työjakson aikana. Toivomme hakijalta seuraavia ominaisuuksia:

  • Käynnissä oleva insinöörin / diplomi-insinöörin tutkinto talotekniikasta tai energia-alalta
  • Intohimoa alueiden ja rakennusten energiatehokkuuden, vähäpäästöisen energiantuotannon ja hiilijalanjäljen parantamiseen
  • Kiinnostusta rakennusten mallintamiseen ja simulointeihin
  • Itsenäistä ja joustavaa otetta tekemiseen
  • Kykyä toimia projektiryhmän jäsenenä sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
  • Hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

 Yllä olevien lisäksi arvostamme hakijan AutoCAD- ja MagiCAD-osaamista.

Hakeminen
Lähetä hakemuksesi, ansioluettelosi ja opintorekisteriotteesi meille alla olevan hakupainikkeen kautta.

Kesätyöhakumme on avoinna 14.2.2022 asti mutta käsittelemme hakemuksia ja teemme valintoja jo hakuaikana, joten olethan nopea!

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot