(Poistunut julkaisusta)

Kehitysyksikön päällikkö
Helsingin kaupunki / Kaupunginkanslia

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.11.2020

Oletko kokenut ja ratkaisukeskeinen johtaja sekä strateginen uudistaja? Motivoiko sinua työsi yhteiskunnallinen vaikuttavuus? 

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, saatat olla etsimämme strategiaosaston

KEHITYSYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ

Helsingin kaupunki haluaa tarjota parastaan kaupunkilaisille ja elinkeinoelämälle sekä menestyä kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä eri toimialojen ja liikelaitosten kanssa. 

Strategiaosasto on perustettu kaupunginkansliaan vuoden 2020 alusta vastaamaan Helsingin kaupungin eri yksiköiden strategisen ajattelun lisäämisestä ja strategian toimeenpanon vauhdittamisesta. Osasto palvelee kaupungin eri toimialoja ja keskushallintoa kattaen mm. seuraavat toiminnot: strategia ja kehitys, digitalisaatio ja tietohallinto, tutkimustoiminta, kansainväliset asiat sekä edunvalvonta. 

Kehitysyksikön päällikkönä pääset luotsaamaan uutta strategian toteuttamiseen ja kaupungin uudistumisen tukemiseen keskittyvää kehitysyksikköä. Vastuullasi on ammattitaitoinen 15 asiantuntijan tiimi, joka koostuu kokeneista strategisen hankesalkun- ja hankejohtamisen, muutosjohtamisen, asiakaskeskeisen palvelukokemuksen kehittämisen ja nopeiden kokeilujen osaajista.

Strategiaosaston kehitysyksikön päällikkönä pääset valmistelemaan kaupunkistrategian toimeenpanon kannalta merkittäviä hanke- ja muutoskokonaisuuksia strategiajohtajalle ja kaupungin johdolle päätöksentekoon. Vastaat EU-hankerahoituksen koordinoinnista ja hankerahoitushakemusprosessista sekä kaupungin kansainvälisten asioiden koordinoinnista ja kumppanitoiminnasta. Tiimisi kanssa suunnittelet, kehität ja seuraat kaupungin yhteisiä strategisia ohjelmia ja kokeiluja ja näihin liittyviä yhteisiä toimintatapoja yhteistyössä kaupungin eri organisaatioiden kanssa. 

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme mahdollisuuden liittyä dynaamiseen ja analyyttiseen työyhteisöön, jossa pääset toiminnallasi vaikuttamaan keskeisesti siihen, kuinka strategista ajattelua viedään eteenpäin Suomen suurimmalla kaupungilla. Lisäksi tarjoamme erinomaiset urakehitys- ja koulutusmahdollisuudet, loistavan työyhteisön ja porukkahengen, mahdollisuuden monipuoliseen työssä oppimiseen sekä laaja-alaiset työhyvinvointia tukevat palvelut. 

Tehtävässä menestymisen edellytykset

Olet tottunut ongelmanratkaisija ja sinulla on soveltuvaa kokemusta strategian toimeenpanon organisoinnista ja seurannasta. Toimintatavoiltasi olet määrätietoinen ja sinulla on kyky saada asioita aikaiseksi sekä innostaa muutkin mukaan. Olet näkemyksellinen johtaja, jolta löytyy analyyttistä ajattelukykyä ja tunnistat olennaisen laajoista kokonaisuuksista. Sinulla on strategiseen ohjelma-, hanke- ja projektijohtamiseen sekä strategiatyöhön liittyvää käytännön kokemusta. Lisäksi sinulla on hyvät sosiaaliset taidot ja kanssasi on mukava tehdä töitä! 

Viran kelpoisuusvaatimus on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Eduksi luetaan sujuva suullinen ja kirjallinen englannin kielen taito.

Lisäksi eduksi luetaan osaaminen ja näytöt vaikuttavuusarvioinneista sekä kokemus suurista palveluorganisaatioista, kaupungeista tai globaaleista palveluyrityksistä. 

Virka on vakinainen ja siinä on kuuden kuukauden koeaika. Ennen viran vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Kaupungilla johdon tehtävissä sovelletaan kokonaispalkkajärjestelmää, joka perustuu Korn Ferry Hay -tehtävän vaativuusarviointimenetelmään. Palkka määräytyy tehtävän vaativuuden ja kokemuksen mukaan, joka on edellytyksenä tehtävässä menestymiselle.

Hakeminen

Hakuaika päättyy 26.11 klo 16. Jätä hakemuksesi ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointisivuilla, jonne alla oleva Hae työpaikkaa -linkki ohjaa sinut. Tarvittaessa hakemuksen voi toimittaa paperisena osoitteeseen Helsingin kaupungin kirjaamo, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11-13.). Merkitse hakemukseen tehtävän työavain. Hakemukset ovat julkisia. 

Lisätietoja tehtävästä antaa:
Strategiajohtaja Markus Kühn puh. 040 8211781, to 19.11.2020 klo 11:30-13:00, ti 24.11.2020 klo 16:30-18:00 sekä ke 25.11.2020 klo 8:00 - 10:00.

 

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.