(Poistunut julkaisusta)

Kehityspäällikkö
S-Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.1.2019
Tervetuloa töihin vähän erilaiseen pankkiin!

Me S-Pankissa pyrimme siihen, että asiakas kokee aina saavansa vähän enemmän kuin osasi odottaakaan. Haluamme haastaa toimialan totuttuja käytäntöjä ja mahdollisuuksia vaikuttaa on valtavasti. Meillä saat reilusti vastuuta ja tilaisuuksia kehittää palveluita noin kolmelle miljoonalle S-ryhmän asiakasomistajalle, joille haluamme tarjota ylivoimaisen helppoja ja hyödyllisiä palveluita. Vaikka teemme vaativaa asiantuntijatyötä, emme silti turhia jäykistele.

Haemme Kehityspäällikköä, 1,5 vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen Varallisuudenhoito-liiketoimintaan Helsinkiin.

Työnkuvan esittely

Tulet toimimaan keskeisessä roolissa S-Pankin ja FIMin sijoituspalveluiden ja palvelukonseptien sekä varallisuudenhoidon liiketoiminnan kehittämisessä. Luot edellytyksiä varallisuudenhoidon liiketoiminnan kasvulle ja tuet tavoitteiden saavuttamisessa.

- Vastuullesi kuuluu liiketoiminnan strategian toteuttaminen muutosohjelman työryhmän vetäjänä. Työryhmän painopisteenä on varallisuudenhoidon tietojärjestelmien kehittämismahdollisuuksien tunnistaminen ja kuvaaminen, sääntelyvaatimuksiin liittyvien prosessien ja toimintatapojen kehittäminen sekä varallisuudenhoidon raportoinnin kehittäminen. Työryhmän vetäjänä fasilitoit ja koordinoit tekemistä varmistaen etenemisen eri osa-alueilla tavoitteiden mukaisesti.
- Tavoitteenasi on varmistaa varallisuudenhoidon strategian toteutuminen käytännössä työryhmän toimenpiteiden toteutumisen kautta.
- Kehität toimintatapoja, prosesseja ja tietojärjestelmiä tiiviissä yhteistyössä mm. liiketoiminnan, IT:n, digin ja asiakasrajapinnan kanssa.
- Sovellat sujuvasti ketteriä menetelmiä ja uusimpia työvälineitä ja -metodeja työssäsi ja huomioit kehittämisessä kiinteästi myös asiakasnäkökulman.
- Tehtävässä raportoit Palvelumallit ja kehitys -tiimin vetäjälle ja työryhmän edistymisestä Varallisuudenhoidon johtoryhmälle.


Odotukset hakijalle

- Vahvaa osaamista säästämisen ja sijoittamisen palveluista, asiakkaista ja teknologioista
- Näkemystä finanssialan tuote- ja palvelukehityksestä sekä ymmärrystä finanssialan sääntelystä
- Vähintään 3 vuoden kokemusta kehittämisestä esim. projektipäällikön tai epic ownerin roolissa
- Oma-aloitteisuutta ja rohkeutta esittää uusia näkökulmia
- Kyky rakentaa yhteistyöverkostoa ja kommunikoida sujuvasti erilaisten sidosryhmien kanssa
- Kyky hahmottaa laajoja kokonaisuuksia
- Ratkaisukeskeistä asennetta

Ison talon edut, pienen talon into

S-Pankki on jo kuusi kertaa valittu Suomen vastuullisimmaksi pankiksi (Sustainable Brand Index). Vastuullisuus tarkoittaa meille myös sitä, että pidämme hyvää huolta työntekijöistämme. S-Pankin taustalla vaikuttava S-ryhmä tarjoaa ison talon ainutlaatuisia voimavaroja ja mahdollisuuksia. Vaikka olemmekin osa isoa S-ryhmää, toimimme ketterästi ja meiltä löytyy pienen talon intoa tehdä ja kehittää. Lisäksi tarjoamme laajat työsuhde-edut, kuten henkilökuntahintaiset pankkipalvelut ja ostoedun S-ryhmän toimipaikoista. Haluamme, että työntekijöillämme pysyvät työ ja muu elämä tasapainossa, ja siksi meillä voi tehdä tarpeen mukaan vaikkapa etätöitä tai hyödyntää liukuvaa työaikaa. Tuemme työntekijöidemme työhyvinvointia monin tavoin, kuten tarjoamalla kattavan työterveyshuollon, tukea liikuntaharrastuksiin ja tekemällä pienillä asioilla työpäivistä mukavampia. Kun työntekijät ovat onnellisia, yrityskin voi hyvin. Lisätiedot

Lisätietoja tehtävästä antaa tuoteryhmäpäällikkö Annika Pohtila 9.1.2019 klo 14.00 - 15.00 ja 11.1.2019 klo 10.00 - 11.00 puh. 050 330 9428. Lue meistä lisää: www.s-pankki.fi/fi/s-pankki-yrityksena/Toihin-meille.

Hae näin

Lähetä hakemuksesi 15.1.2019 mennessä oheisella hakulomakkeella. Käsittelemme hakemuksia jo hakuajan kuluessa ja lähetämme videohaastattelukysymykset sopiville hakijoille. Jos tulet valituksi tehtävään, luottotietosi ja yritysyhteytesi tarkistetaan.