(Poistunut julkaisusta)

Kehitysjohtaja
Tampere-talo Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.1.2020

Me Tampere-talossa etsimme jatkuvasti kasvavaan ja kehittyvään toimintaamme mukaan vakituiseen työsuhteeseen
 

Kehitysjohtajaa

tukemaan yhtiömme menestystarinaa nyt ja tulevaisuudessa. Kehitysjohtajana vastaat ja luot edellytyksiä organisaatiomme toiminnan kehittämiseen henkilöstön, IT:n ja digitalisuuden näkökulmasta tukien Tampere-talon kasvun ja uudistumisen strategiaa. Suunnittelet, kehität ja toteutat yhtiömme yhteisiä toimintatapoja ja sisäisiä prosesseja. Kehitysjohtajana johdat Tampere-talon IT-, HR- ja -kehitysosastoa vastuullasi henkilöstöhallinto, Tampere-talon käyttämät ohjelmat, ohjelmistot ja laitteet koko liiketoiminnan näkökulmasta ja sisältäen sekä digitalisaation että teknologian. Laatujärjestelmän kehittäminen sekä strategiaprosessi kuuluvat myös toimenkuvaasi.

Kehitysjohtaja tukee liiketoimintaa, yhtiörakennetta sekä varmistaa yrityskulttuurin ja johtamisjärjestelmien kehittymisen. Henkilöstöhallinnon osalta vastaat uusien toimintamallien luomisesta ja HR -prosessien toimivuudesta. Vastaat myös päivittäisestä työsuhdeasioiden hoidosta, henkilöstön hyvinvoinnista, osaamisen kehittämisestä, henkilöstön ja suorituksen johtamisesta sekä yhteistyöstä luottamustehtävissä työskentelevien kanssa. 


IT-osastomme vetäjänä kehitysjohtaja vastaa päivittäisen IT-tuen laadusta, IT:n resursoinnista, infrastruktuurista, laitekannan hallinnasta, uusien ja käynnissä olevien järjestelmähankkeiden onnistumisesta, ICT-palvelusopimuksista ja kumppaniverkoston rakentamisesta sekä koko IT -palvelun elinkaaren hallinnasta niin sisäisten kuin ulkoistenkin asiakkaiden näkökulmasta.

Kehitysjohtajana vastaat digistrategiasta, sen tekemiseen ja ylläpitämiseen liittyvistä työkaluista ja prosessista. Laatujärjestelmien osalta kehitysjohtajan vastuulla on varmistaa asianmukaiset, standardit täyttävät toimintamallit ja niiden kehittäminen.

Uudistusta ja kasvua tukevan yhtiörakenteen kehittäminen ja tehtävään valitun henkilön osaaminen, kokemus ja vahvuudet huomioiden toimenkuvasi voi tulevaisuudessa laajentua käsittämään koko hallinnon vetovastuun sisältäen lisäksi talous-, controller- ja kiinteistöhallinnon toiminnot hallintopäällikön eläköitymisen jälkeen.

Kehitysjohtajan tehtävä on vastuullinen ja itsenäinen, jossa pääset vaikuttamaan ja näkemän työsi ja Tampere-talon tulokset etulinjassa. Tehtävässä menestyminen edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa, vahvaa ja laajaa alan työkokemusta erityisesti HRM- ja kehitystehtävistä, kiinnostusta digitalisaatiota sekä teknologioita kohtaan sekä periksiantamatonta, rohkeaa ja ratkaisukeskeistä asennetta. Talousosaaminen ja kokemus laajoista hallinnollisista vastuista katsotaan eduksi. 


Tarjoamme sinulle joustavan työympäristön, monipuolisen työyhteisömme rautaisen tuen ja osaamisen, hyvät henkilökuntaedut, mahdollisuuden oman osaamisesi kehittämiseen sekä modernit laitteet tukemaan päivittäistä työntekoa.

Lisätietoja ja hakemukset


Jos tunnistat itsesi edellisestä kuvauksesta, lähetä meille hakemuksesi ansioluettelon ja palkkatoiveen kera 26.1.2020 mennessä osoitteeseen www.psycon.com/jobs


Ensimmäiset haastattelut pidämme Tampereella viikoilla 5-6.


Lisätietoja tehtävästä antavat Psyconin seniorikonsultti Riikka Moisio, p. 044 720 3173 / riikka.moisio@psycon.com, Tampere-talo Oy:n toimitusjohtaja Paulina Ahokas p. 040 551 1551/ paulina.ahokas@tampere-talo.fi