(Poistunut julkaisusta)

Kehittämispäällikkö
Keva

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.2.2019

Haemme Kevan työkyvyttömyysratkaisuyksikköön kehittämispäällikköä.

Tehtävänäsi on

  • osallistua yksikkötasolla toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen
  • vastata itsenäisesti toiminnan ja prosessien kehittämisideoiden innovoinnista sekä uusien toimintatapojen tai prosessimuutosten luomisesta
  • viedä sovittuja prosessin tai toiminnan uudistuksia käytäntöön yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa
  • kehittää ja ideoida yhdessä yksikön ratkaisutyötä tekevien kanssa systemaattisen kehittämisen prosessia
  • arvioida työkyvyttömyyseläkettä hakevien henkilöiden työkykyä (yksikössä tehtävä työkyvyn arviointityö).

Teet työtäsi itsenäisellä otteella ja vastaat ja raportoit sovitusti yksikön johtoryhmälle. Lähiesimiehesi on yksikönjohtaja. Olet tarvittaessa mukana Kevan yhteisissä kehittämisprojekteissa.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja eläkealan kokemusta sekä osaamista ja/tai intohimoa prosessien ja toiminnan kehittämiseen. Näet digitalisaation mahdollisuutena parempaan asiakaspalveluun ja -kokemukseen. Ymmärrät työn ja toimintatapojen kehittämisen ja osaamisen uudistamisen tärkeyden muuttuvassa toimintaympäristössä.

Sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja viestintätaidot sekä joustavuutta ja yhteistyökykyä työskennellä eri alojen ammattilaisten kanssa. Tehtävässä tarvitset oma-aloitteista ja asioita eteenpäin vievää työskentelyotetta. Eläkekäsittelyjärjestelmien ymmärtämisestä, fasilitointitaidoista tai palvelumuotoiluosaamisesta on tehtävässä hyötyä.

Tehtävä on vakinainen ja alkaa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa 25.2. alkaen

eläkejohtaja Merja Paananen, merja.paananen@keva.fi
puh. 010 614 2759 tai 040 8220 735.

Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV ilman todistusjäljennöksiä perjantaihin 8.3.2019 klo 16.00 mennessä. Otamme huomioon vain rekrytointijärjestelmämme kautta määräaikaan mennessä saapuneet hakemukset.