Kehittämispäällikkö, tutkimuksen tietoaineistot
Experis

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 28.5.2021

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa. Visiomme on "Hyvinvointia työstä", sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Työntekijöitä on n. 500. Lisätietoja: www.ttl.fi @tyoterveys

Oletko tiedonhallinnan ja data-alustojen asiantuntija ja haluat päästä kehittämään tutkimustiedon käsittelyä paremman työelämän luomiseksi?

Tule meille tutkimuksen tietoaineistojen kehittämispäälliköksi!

Kehittämispäällikön roolissa toimit läheisessä yhteistyössä tietotekniikan ja lakihallinnon asiantuntijoiden sekä tutkijoiden kanssa tutkimuksen tietoaineistojen hallinnan ja hyödyntämisen sekä tiedon toisiokäytön kehittämiseksi.

Mitä tämä tietoaineisto sitten on? Esimerkiksi suomalaista työaikadataa on kerätty 10 vuotta. Eri sisältöisiä kombinaatioita kysely-, rekisteri- ja mittausdataa käytetään sadoissa tutkimusprojekteissa. Tietoa kerätään ja tutkitaan meillä hyvin erilaisilla menetelmillä ja tämä tekee työympäristöstä erityisen mielenkiintoisen. Tietomäärän osalta emme ole suurimpien joukossa, mutta ehdottomasti yksi monipuolisimpia.

Tehtäväsi koostuu kolmesta osa-alueesta:

Tutkimusdatan käsittelyn työkalut, ympäristöt ja tekniset ratkaisut:

 • Prosessien ja toimintatapojen kehittäminen alla oleviin teknisiin ratkaisuihin liittyen
 • Tutkimusdatan keräämiseen, käsittelyyn ja säilytykseen liittyvien ohjelmistojen tuotteistaminen helposti saatavilla oleviksi palveluiksi tutkijoille, tilastotieteilijöille ja datatieteilijöille
 • Tutkimusdataan liittyvän tietoarkkitehtuurin kehittäminen tietojen käsittelyn nopeuttamiseksi, tietojen yhdistelyn ja jatkokäytön helpottamiseksi sekä vaatimustenmukaisuuden takaamiseksi esimerkiksi erityisten henkilö- ja terveystietojen käsittelyyn liittyen
 • Käsitemallinnuksen ja tietojen mallintamisen edistäminen
 • Tutkimusdatan käsittelyn ja metatietojen hallinnan järjestelmäarkkitehtuurin kehittämisen koordinointi
 • Ymmärrys datanhallinnasta konesali-, hybridi- ja pilviympäristöissä
 • Ymmärrys tietoallas- ja tietovarastoratkaisuista ja dataputkien automatisoinnista osana tutkimusdatan hallintaa
 • Ymmärrys IAM- ja lokitusratkaisuista osana tutkimusdatan käsittelyä

Tutkimusdataan liittyvän sääntelyn konkretisoiminen toimintatavoiksi:

 • Helposti seurattavien ohjeiden laatiminen ja käyttötapauskohtaisten ohjelmistotuotteiden ja toimintatapojen tarjoaminen tutkimuksen käyttöön esimerkiksi erityisten henkilötietojen, terveystietojen sekä niihin liittyvien tietopyyntöjen käsittelyn nopeuttamiseksi ja vaatimusten mukaisuuden takaamiseksi

Tutkimusdatan hyödyntäminen osana tutkimuksen strategiaa:

 • Työterveyslaitoksen tutkimusdatan hyödyntämisen edistäminen osana kansallista ekosysteemiä

Tehtävänkuvasi on siis laaja, mutta alkuun pääset seuraavien vaiheiden kautta:

 1. otat nykyisen kokonaisuuden haltuun
 2. ajat päätöstä valittavasta suunnasta
 3. toteutat sen kollegoiden ja eri sidosryhmien kanssa

Työnkuvasi tarkentuu oman osaamisesi ja vahvuuksiesi mukaan.

Haemme kokenutta ammattilaista, jolla on vahvaa kokemusta esimerkiksi tutkimuksen, tutkimustietoaineistojen hallinnan tai datan käsittelyn alueilta. Arvostamme tutkimustietoon liittyvän lainsäädännön ja ohjeistusten tuntemusta sekä tietoteknistä osaamista.

Toivomme, että

 • sinulla on sujuvat vuorovaikutus- ja viestintätaidot ja viihdyt vuorovaikutustilanteissa
 • olet yhteistyökykyinen ja palveluorientoitunut
 • olet oma-aloitteinen, hoidat vastuullasi olevat tehtävät itsenäisesti ja pystyt ratkaisemaan työssäsi kohtaamia ongelmia itsenäisestä ja tarvittaessa yhdessä muiden kanssa
 • olet innokas uudistamaan ja tarttumaan vaikeiltakin tuntuviin haasteisiin
 • hallitset hyvin sekä suomen että englannin kielen, niin kirjallisesti kuin suullisesti. Sujuva ruotsin kielitaito on eduksi.

Tarjoamme sinulle kiinnostavan ja monipuolisen työn sekä keskeisen roolin osana mukavaa tiimiä. Toimit osaavassa ja moniammatillisessa ympäristössä, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää toimintaamme. Joukossamme on humanisteja, biologeja, tohtoreita, insinöörejä, lääkäreitä, laborantteja, tilasto- ja datatieteilijöitä… - listaa voisi jatkaa pitkälle. Yhdistävä tekijä meille on paremman työelämän tekeminen. Lisäksi tämä rooli antaa sinulle näköalapaikan tiedonhallinnan ja tietojohtamisen toimintaan ja mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi.

Käytössäsi ovat laajat työaikaliukumat (klo 6-21) ja etätyömahdollisuus sekä hyvät työsuhde-edut, joihin kuuluvat mm. laaja työterveyshuolto, liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus käyttää tunti työaikaa viikossa liikuntaan.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa sopimuksen mukaan, mahdollisimman pian. Palkkaus määräytyy Työterveyslaitoksen työehtosopimuksen mukaan. Työsuhteessa noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.

Kiinnostuitko? Hae tehtävää heti osoitteessa www.experis.fi ja liitä mukaan palkkatoiveesi. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Lisätietoja tehtävästä antaa Experiksen Senior Recruitment Consultant Mikko Rämänen, 050 516 0054 / mikko.ramanen@fi.experis.com.

Experis™ on johto- ja asiantuntijatason rekrytointi- ja projektiratkaisuihin erikoistunut kansainvälinen yritys. Luomme uusia ura- ja kasvumahdollisuuksia osaaville yksilöille ja autamme asiakkaitamme saavuttamaan omat tavoitteensa nopeammin. Olemme erikoistuneet IT- ja insinöörialan sekä taloushallinnon, myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja henkilöstöhallinnon osaamisalueisiin. Vuosittain etsimme asiakkaidemme avainpaikoille tuhansia alansa parhaita täsmä- ja erityisosaajia, esimiehiä ja johtajia. Experis on osa ManpowerGroupia.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1461594
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 28.6.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Mikko Rämänen
 • Puhelin: 020 1700 100
 • Sijainti: Helsinki, Uusimaa