(Poistunut julkaisusta)

Käyttöinsinööri
Aalto-yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.12.2018
Teknistä osaamista Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitokselle

Aalto-yliopiston Tietoliikenne- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tekniset palvelut (Comnet-TSS) tarjoaa tukea huippuluokan tutkimusryhmille ja opetukselle. Laitos on tieteenaloillaan maailman huippua - Euroopassa sijalla 6 ja maailmassa sijalla 31 (Shanghai ranking 2017).

Palvelujen tarjoamisesta huolehtii nyt viisi henkilöä huippuluokan asiakastyytyväisyydellä (4,48/5). Jotta pystymme tarjoamaan tätä erinomaista tukea myös jatkossa erityisesti 5G/6G testiverkon operoinnissa ja kehittämisessä, tarvitsemme yhdet aivot ja käsiparin lisää.

Laitoksen tutkimusaloja ovat Internet, turvallisuus ja luottamus tietoverkoissa, tietoliikenne, mobiiliverkot, verkkoarkkitehtuurit, protokollat sekä palvelut, informaatio- ja tietoliikenneteoria. Tutkimusaloilla yhdistetään todellisista ympäristöistä kerättyä dataa analysoimalla ja mallintamalla simulaatioihin ja kokeellisiin toteutuksiin. Tutkijoiden tukeminen näillä aloilla vaatii kykyä ja halua oppia uutta kehitettäessä yhteistyössä monenlaisia tutkimusympäristöjä. Nämä ovat muodostuneet viime aikoina esimerkiksi yksittäisestä tietokoneesta, täydellisestä pilvilaskentaympäristöstä, GPU-korteista, 180 Rasberry PI tietokoneesta ja 500 sensorista sekä itse suunnitelluista ja rakennetuista piirikorteista.

Parhaiten pystymme vastaamaan tuleviin tarpeisiin, mikäli sinulla on osaamista mobiiliverkoista ja ohjelmointitaitoa (erityisesti C, C++). Eduksi on, jos eri valmistajien reitittimien ja kytkinten komentorivit ovat tuttuja siinä kuin Linux-ympäristötkin. Saat asennettua laitteet fyysisesti paikalleen, ohjelmistot ja konfiguraatio kohdallaan käyttövalmiina.

Yhteisömme on kansainvälinen, joten edellytyksenä on, että sinulta sujuu keskustelu englanniksi, sekä kirjallisesti että suullisesti.

Ympäristöstämme saat tietoa esimerkiksi https://www.aalto.fi/aalto-nextg sekä tutkijoidemme julkaisemmasta vEPC lähdekoodista https://github.com/Aalto5G. Lukumääräisesti laskien hallinnoimme neljännestä Suomen mobiiliverkoista. Lisätietoja laitoksesta löytyy https://www.aalto.fi/department-of-communications-and-networking.

HAKEMINEN
Mikäli kiinnostuit ja haluat olla mukana tekemässä huippututkimusta, jätä hakemuksesi sähköisen hakujärjestelmän kautta 8.1.2019 mennessä ja liitä mukaan seuraavat dokumentit yhtenä pdf-tiedostona:

• Hakukirje
• Ansioluettelo (CV)
• Tutkintotodistus
• Suosittelijoiden nimet ja yhteystiedot

Sopiva koulutustausta on esimerkiksi diplomi-insinöörin tai AMK-insinöörin tutkinto. Työ sopii hyvin myös työuransa alkuvaiheessa olevalle henkilölle, joka ei pelkää opetella uusia asioita. Halu olla tekniikan eturintamassa ja pitää taitonsa ajan tasalla on ehdoton edellytys tehtävässä toimimiseen.
Jos olet itse julkaissut avointa koodia tai osallistunut avoimen lähdekoodin projekteihin, älä unohda lisätä linkkejä näihin hakemukseesi.

PALKKA JA TYÖSUHDE
Tehtävän palkkaus määräytyy Aalto-yliopistossa käytössä olevan yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja se täytetään mahdollisimman pikaisesti sopivan henkilön löydyttyä.

LISÄTIETOJA
Lisätietoa antaa laboratorioinsinööri Markus Peuhkuri (twitter: @puhuri) ja hakuprosessiin liittyvissä asioissa HR-koordinaattori Katja Korpinurmi (sähköpostit etunimi.sukunimi@aalto.fi.)