Käytönvalvontapalveluiden asiantuntija
Fingrid Oyj

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 1.6.2021

Fingrid vastaa Suomen kantaverkosta, jonka läpi kulkee 75 % koko Suomen käyttämästä sähköstä. Seuraavan kymmenen vuoden aikana tulemme investoimaan verkkoon yli 2 miljardia euroa luodaksemme puhtaan energian alustan uusiutuvalle energialle ja sen kulutukselle. Haluatko olla mukana rakentamassa huomisen hiilivapaata yhteiskuntaa yhdessä Suomen parhaimmista työpaikoista?

Käytönvalvontapalveluiden asiantuntija

Haemme asiantuntijaa Käytönvalvonta- ja tietoliikennepalvelut-yksikköön, joka vastaa sähköjärjestelmän käytössä tarvittavista tietojärjestelmäpalveluista, yhtiön tietoliikennepalveluista sekä tietoliikenneverkon kehittämisestä ja kunnossapidosta. Käytönvalvonta- ja tietoliikennepalvelut on osa Fingridin ICT-toimintoa.

Tehtävänäsi on toimia käytönvalvontapalvelut-tiimissä, jonka yhtenä jäsenenä vastaat Fingridin sähköasema- ja voimajohtoprojekteihin sekä asiakasprojekteihin liittyvistä käytönvalvontapalveluiden tehtävistä. Näitä ovat:

  • SCADA-järjestelmän ja sähköasema-automaation välinen tietoliikenne, signaalit, signaalitestaus ja erityisesti tämän alueen toimintamallien modernisointi ja työkalujen kehitys
  • SCADA-järjestelmän RTU-rajapinnan asiantuntijatehtävät
  • Fingridin ja tiedonvaihtokumppaneiden välisen reaaliaikatiedonvaihdon asiantuntijatehtävät
  • Modernien tekniikoiden hyödyntäminen käytönvalvontapalveluiden kehityksessä

Olet oma-aloitteinen ja ratkaisuhakuinen insinööri tai diplomi-insinööri, jolla on kokemusta sähköjärjestelmästä ja projektitoiminnasta esimerkiksi sähköverkkoyhtiöstä, sähköasema- tai teollisuusautomaatiotoimittajalta tai projektien urakoinnista. Kokemus sähköasemaväylistä ja ala-asemaprotokollien soveltamisesta katsotaan eduksi. Englanniksi työskentely sujuu sinulta sekä suullisesti että kirjallisesti. Lisäksi kannat vastuusi ja tarjoat mieluummin ratkaisuja kuin osoitat ongelmia. Olet aktiivinen ja oma-aloitteinen tiimipelaaja, joka jakaa tietoa ja tunnistaa prosessit päästä päähän.

Tarjoamme mielenkiintoisen, haastavan ja vastuullisen tehtävän energia-alan murroksen näköalapaikalla, kilpailukykyiset edut, viihtyisän työympäristön sekä mahdollisuuden kehittyä ammatissasi. Meillä työn joustavuus ja etätyömahdollisuudet ovat kohdallaan, ja tässä tehtävässä voitkin työskennellä valitsemastasi Fingridin aluetoimipaikasta käsin. Tiimissämme pääset mukaan positiiviseen ja kehityshenkiseen porukkaan, josta löytyy ihmisiä erilaisilla taustoilla. Meillä jokainen saa olla oma itsensä.

Hakemukset palkkatoiveineen pyydämme toimittamaan 15.6.2021 mennessä. Liitäthän mukaan myös ansioluettelosi. Lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Jari Martikainen puh. +358 40 577 2117 jari.martikainen@fingrid.fi. Tehtävään valituksi tulleesta henkilöstä tehdään turvallisuusselvityslain mukainen perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1462471
  • Tehtäväalue: IT, Sähkö ja LVI
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki, Hämeenlinna, Jyväskylä, Oulu, Petäjävesi, Rovaniemi, Vaasa, Varkaus