(Poistunut julkaisusta)

Kasva ohjelmistorobotiikan tai prosessikehityksen asiantuntijaksi
Saranen Consulting Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.6.2020

Kasva ohjelmistorobotiikan tai prosessikehityksen asiantuntijaksi


Puuduttaako rutiininomainen puurtaminen? Haluaisitko kasvaa uuteen työhön, jossa voit kehittää tietojärjestelmiä, ohjelmistoratkaisuja ja erilaisia integraatioita, suoraviivaistaa liiketoimintaprosesseja, sekä hyödyntää automaatiota minimoidaksesi aikaa vievää, monotonista työtä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi ja viedä taitosi alalle, jossa uusista osaajista on valtava kysyntä! 


Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation, RPA) on nouseva, monipuolinen teknologia, johon valmiita osaajia ei riittävästi vielä ole. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääset kouluttautumaan ja kehittymään kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta, sekä autat yrityksiä jättävään monotoniset työt kauas historiaan. Cinia, S2B Energia, Magic Automation, Fujitsu, Etteplan ja useat muut yritykset etsivät riveihinsä tulevaisuuden RPA-osaajia, oletko etsimämme henkilö?


Kasva halutuksi ohjelmistorobotiikan osaajaksi ja löydä uusi työ


Rekrytoivat yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä kiinnostuneita uusia tekijöitä. Voit olla vasta urasi alkupuolella oleva tulevaisuuden osaaja, jo kokeneempi tekijä tai alanvaihtoa pohtiva ammattilainen – tärkeintä on kiinnostuksesi alaan ja halusi kehittyä ohjelmistorobotiikan asiantuntijaksi. Yritykset etsivät tekijöitä niin teknisiin kuin liiketoimintalähtöisiin rooleihin.  


Avoimia tehtäviä on useita ja eritasoisia. Koulutusohjelman kautta uusi tehtäväsi voi olla esimerkiksi rekrytoivan yrityksen: 

  • RPA Business Analyst / RPA-mallintaja / Vaatimusmäärittelijä (kartoitat ja määrittelet automatisoitavia prosesseja)
  • RPA Manager / Lead / Projektipäällikkö (johdat RPA- tai ylläpitoprojekteja ja varmistat, että tavoitteet saatetaan maaliin)
  • Ohjelmistoasiantuntija / RPA Developer (kaitset ja kehität ohjelmistorobotteja koodin kautta)
  • RPA Administrator / ylläpitäjä (ylläpidät ja jatkokehität robotteja yhä paremmiksi)
  • RPA-konsultti (toimit asiantuntijana asiakasprojekteissa ja kehität RPA-ratkaisuja tiimin kanssa)

Arvostamme hakijoiltamme mahdollista aiempaa kokemusta automatisoinnista, tieto- ja ohjelmistotekniikasta, raportoinnista tai hallinto- ja tietokantatehtävistä esimerkiksi koulutuksen, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta. 


Teknisemmissä RPA-tehtävissä korostuu teknologiatuntemus, tietojärjestelmien rajapintojen ymmärrys, sekä innostus ohjelmointiin. Nämä tehtävät ovat sinulle, jos jokin ohjelmointikieli (esim. Python, C#) herättää sinussa innostusta ja haluat tehdä töitä ongelmanratkaisun, mielenkiintoisten it-projektien tai teknisen konsultoinnin parissa. Voit olla koulutustaustaltasi esim. insinööri, tradenomi, DI, FM (tietotekniikka, tietojenkäsittelytiede, ohjelmistotekniikka, tietoliikenne tekniikka), tai sinulla on jotain muuta soveltuvaa taustaa, joka antaa hyvän pohjan kehittyä teknisiin it-alan rooleihin. 


Liiketoiminnan kehitystehtävissä kysytään kiinnostusta prosessikehitykseen, muutosjohtamiseen, IT-alan myynnin ongelmanratkaisutehtäviin tai asiakastyöhön. Sinulla on valmiutta toimia eri sidosryhmien välisenä tulkkina (liiketoiminnan vaatimukset, kehittäjät, prosessiomistajat) ja kiinnostusta oppia tulkitsemaan ohjelmistorobotin tuottamia raportteja. Näissä tehtävissä toimit asiakasrajapinnassa monipuolisen konsultoinnin tehtävissä. 
Rekrytoivat yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöitä, sillä kasvava ala kysyy työntekijöiltä uudenlaisia taitoja. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kehittymään ohjelman aikana uuteen tehtävääsi.     


Voit hakea mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.


Uusi työ asiantuntijakoulutuksen kautta


Rekrytoivassa koulutusohjelmassa yhdistyvät käytännön työtehtävät sekä ohjelmistorobotiikan asiantuntijakoulutus samassa paketissa. Saat kuuden kuukauden mittaisen ohjelman kautta tuoreimmat tiedot ja opit haltuusi alan parhaiden asiantuntijoiden kouluttamana ja pääset soveltamaan osaamistasi suoraan yhteistyöyrityksessäsi käytännön työtehtävien parissa. Ohjelman tärkein tavoite on solmia työsuhde sinun ja yrityksen välille koulutusohjelman päätteeksi. 
Haluatko kuulla ohjelmasta ja sen tavoitteista lisää? Ilmoittaudu 4.8.2020 klo järjestettävään infowebinaariin ja lue lisää ohjelmasta nettisivuiltamme!
 

Hae mukaan heti!

Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian. Mitä aiemmin tiedämme sinusta, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on löytää juuri sinulle sopiva yhteistyöyritys. 

Etenet hakuprosessissa kun olet täyttänyt kaksi lomaketta:

  1. Täytä TE-toimiston hakulomake Löydät Ohjelmistorobotiikan –rekrytoivan koulutusohjelman koulutusnumerolla 693609. Esivalinta koulutukseen tehdään tämän TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 
  2. Täytä Sarasen osaamisprofiili. Tämä profiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan. 

Hakuaika päättyy 13.8.2020. Toivomme kuitenkin, että jätät hakemuksesi ajoissa nopeuttaaksesi haastatteluprosessia! Esivalinnat ja haastattelukutsut tehdään heti hakuajan päätyttyä.