Kasva myymäläesimieheksi - koulutusohjelma, Pääkaupunkiseutu
Lidl Suomi Ky

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 22.2.2021

Haemme osaavaan joukkoomme pääkaupunkiseudulle tulevaisuuden osaajia

Kasva myymäläesimieheksi -koulutusohjelmaamme!

Oletko kiinnostunut kaupan alasta ja esimiestyöstä? Haluatko kasvaa myymäläesimieheksi yhdistämällä työskentelyn ja opinnot? Kiinnostavatko sinua hyvät etenemismahdollisuudet? Mahtavaa, sopisit täydellisesti Kasva myymäläesimieheksi -koulutusohjelmaamme!

Kasva myymäläesimieheksi on puolentoista vuoden pituinen koulutusohjelma, jonka aikana pääset perehtymään yritykseemme ja kehittymään esimieheksi. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Mercuria Kauppaoppilaitoksen kanssa. Saat kattavan koulutuksen kaupan alalle ja esimiestyöhön, sillä ohjelman aikana suoritat osan liiketoiminnan ammattitutkinnosta sekä lähiesimiestyön ammattitutkinnon. Pääset kasvattamaan osaamistasi vähitellen koulutusohjelman aikana, ja ohjelman jälkeen työllistyt vuoropäällikön tehtävään.

Kasva myymäläesimieheksi -koulutusohjelman rakenne

Ohjelman aikana työskentelet vähintään kahdessa eri pääkaupunkiseudun myymälässä ja osallistut yhdeksääntoista Mercurian järjestämään lähiopetuspäivään. Puolet lähipäivistä järjestetään etänä ja puolet Mercurian tiloissa Vantaalla.

Ohjelma rakentuu seuraavalla tavalla:

 • Perehdytysjakso (noin 4 kuukautta): Ohjelman alussa  pääset tutustumaan yritykseemme ja saat kattavan perehdytyksen myymälätyöskentelyyn. Pääset työskentelemään itsenäisesti kaikissa myyjän tehtävissä, joihin kuuluu esimerkiksi kassatyöskentely, hyllytys ja myymälän siisteydestä huolehtiminen.

Myyjä-vaiheessa opiskelet lähipäivillä mm. seuraavia teemoja: kaupan alan vastuullisuus ja digitalisaatio, asiakaspalvelu ja myyntityö, kaupan logistiikka, toimitusketjut ja valikoimien muodostuminen. Samalla suoritat Liiketoiminnan ammattitutkinnon tutkinnonosan nimeltä ”Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen”.

 • Syventävä jakso (noin 12 kuukautta): Syventävässä jaksossa pääset perehtymään myymälän esimiestyöhön työskentelemällä vuoropäällikön tehtävissä.

Vuoropäällikkö-vaiheessa laajennat osaamistasi esimiestyön teoriasta ja suoritat Lähiesimiestyön ammattitutkinnon. Lähipäivien teemoina mm. esimiehen rooli, vastuut ja velvollisuudet, vuorovaikutus ja viestintä, esimies ja tiimi tuloksentekijöinä, asiakassuhteiden hoito sekä ohjaaminen ja perehdyttäminen.

Lähipäivillä on myös Lidlin omia puhujia, joten luvassa on mielenkiintoinen oppimatka kansainvälisen kauppaketjun toimintaan!

Tutustu koulutusohjelmaan tarkemmin https://tyopaikat.lidl.fi/vastavalmistuneet/kasva-myymaelaeesimieheksi

 

Tällaisia asioita toivomme sinulta

 • Vähintään toisen asteen koulutusta – olet suorittanut ylioppilas- tai ammattitutkinnon
 • Muutaman vuoden työkokemusta – sekä kiinnostusta kaupan alaa kohtaan
 • Kiinnostusta esimiestyötä kohtaan – sinulla ei tarvitse olla aiempaa esimieskokemusta, meillä kasvat nopeasti esimiestyön ammattilaiseksi
 • Vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja sekä iloista asiakaspalveluasennetta – sinulla on lämmin sydän ja hyvä sosiaalinen pelisilmä
 • Valmiutta oppia ja kehittyä – intensiivisen koulutuksen myötä osaamisesi kasvaa rytinällä, mutta opinnot vaativat sinulta oma-aloitteisuutta ja kykyä ottaa itseään niskasta kiinni
 • Paineensietokykyä – saat kattavan perehdytyksen tehtäviisi ja tukea esimieheltäsi, mutta epävarmuutta uusissa haasteissa täytyy myös oppia sietämään
 • Intoa tarttua myymälän monipuolisiin, ajoittain fyysisiinkin työtehtäviin – oletko valmis kuntotreeniin?

Tätä kaikkea tarjoamme sinulle

 • Esimieskoulutuksen, lähiesimiestyön ammattitutkinnon ja hyvät etenemismahdollisuudet – tällaisia tilaisuuksia on harvoin tarjolla!
 • Vaativia, itsenäisiä ja monipuolisia työtehtäviä kasvavassa yrityksessä – työsi päivittäistavarakaupan ytimessä on täynnä elämää
 • Kilpailukykyisen palkan – maksamme reilun palkan tekemästäsi työstä
 • Kokoaikaisen, kaupan aukioloaikojen mukaisen vuorotyön – pääset monipuolisesti näkemään myymälöidemme arkea
 • Reilun ja vakaan työnantajan – pidämme työntekijöistämme huolta tarjoamalla mm. liikunta- ja kulttuuriedun sekä tuoreille vanhemmille vauvapakkauksen
 • Osaavan tiimin tuen ja kattavan perehdytyksen – käytämme vuosittain 2 miljoonaa euroa työntekijöidemme kouluttamiseen

Kasva myymäläesimieheksi -koulutusohjelma on palkallinen ja alkaa 17.5.2021. Työsuhde on toistaiseksi voimassaoleva. Ohjelman jälkeen sijoitut pääkaupunkiseudun myymälään vuoropäälliköksi.

 

Tule työkaveriksemme!

Hae ohjelmaan 11.3.2021 mennessä täyttämällä sähköinen työnhakulomake osoitteessa tyopaikat.lidl.fi. Liitä mukaan vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si. Rekrytointiprosessin esikarsintavaiheeseen kuuluu videohaastattelu. Lähetämme mahdolliset videohaastattelukutsut sähköpostilla jo hakuaikana tai viimeistään heti hakuajan päätyttyä.

Kysymyksiä?

Kyllä kiitos! Koulutuspäällikkömme Sari Grönberg (puh. 045 1393 507) vastaa ilomielin kysymyksiisi keskiviikkona 10.3.2021 klo 9:00 – 10:00.

Lisäksi pidämme infotilaisuuden kiinnostuneille 8.3.2021 klo 16-17. Tilaisuus pidetään etänä Teamsin kautta. Pääset osallistumaan tilaisuuteen tästä linkistä:

Infotilaisuus - Kasva myymäläesimieheksi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1428100
 • Tehtäväalue: Myyntitehtävät, Asiakaspalvelu, Kaupan ala
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Espoo, Helsinki, Vantaa
 • Lisätietoja antaa: Sari Grönberg (puh. 045 1393 507) keskiviikkona 10.3.2021 klo 9:00 – 10:00.