(Poistunut julkaisusta)

Kapasiteetinhallintapäällikkö
Finrail Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.4.2019

Finrail Oy vastaa omalta osaltaan vuosittain yli 500 000 junan ja 80 miljoonan matkustajan turvallisesta ja sujuvasta matkanteosta. Finrail Oy:n palvelujen ydintä ovat rautateiden liikenteenohjaus, liikennesuunnittelu ratatyön ja liikenteen yhteen sovittamiseksi, käyttökeskustoiminta sekä junamatkustukseen liittyvät matkustajainformaatiopalvelut. Finrailissa työskentelee noin 450 työntekijää eri puolilla Suomea. Toimintaa ohjaavat turvallisuus, vastuullisuus, asiakaslähtöisyys ja vankka ammattitaito.

Haemme Helsinkiin

KAPASITEETINHALLINTAPÄÄLLIKKÖÄ

Rautateiden kapasiteetinhallinnan keskeisin tehtävä on varmistaa, että eri rautatieliikenteen harjoittajien suunnittelema junaliikenne pystytään toteuttamaan rataverkolla kaikki muu junaliikenne ja ratatyöt huomioiden. Kapasiteetinhallinnassa varmistetaan, että esimerkiksi yksiraiteisella rataosalla vastakkaisiin suuntiin kulkevien junien kohtaukset on aikatauluissa suunniteltu ominaisuuksiltaan sopiville liikennepaikoille, jotta liikenne voidaan toteuttaa suunnitellulla tavalla. Rataverkon infrastruktuuri määrittelee reunaehdot sille, millaista kapasiteettia eri rataosille voidaan hakea ja myöntää.

Kapasiteetinhallintapäällikkö vastaa Finrailin vastuulla olevasta säännöllisen ja kiireellisen kapasiteetin hallinnasta sekä kapasiteetinhallinnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. Finrailin rooli kapasiteetinhallinnassa kasvaa tulevina vuosina toimintaympäristön muutosten seurauksena.

Tehtäviisi kuuluu vastata toiminnan laajentamisesta uusille vastuualueille ja monitoimijaympäristön tarpeita vastaaviksi yhteistyössä Väyläviraston kanssa. Vastaat myös kapasiteetinhallinnan laadun seurannasta ja kehittämisestä sekä kansallisesta että kansainvälisestä yhteistyöstä ja aiheeseen liittyvien yhteistyöryhmien vetämisestä.

Vastuullesi kuuluu myös mm. seuraavien kapasiteetinhallinnan tavoitteiden edistäminen:

 • Rautatieliikenteen, ratapihojen ja rataverkon muun käytön kokonaisuus toimii turvallisesti, tehokkaasti, taloudellisesti ja kilpailuneutraalisti. Eri toimijoilla on selkeät roolit ja monitoimijaympäristön tarpeet on huomioitu.
 • Rataverkon kapasiteetti on nykyistä tehokkaammin hyödynnetty, liikennetilanteiden ennakointi on korkeatasoista ja kapasiteetinhallinta, ratatöiden sekä liikenteen yhteensovittaminen ja liikenteenohjaus toimivat saumattomasti yhteen.
 • Kapasiteetinhallinnan työkalut ovat helppokäyttöisiä ja tukevat mahdollisimman automaattista, joustavaa ja asiakaslähtöistä kapasiteetinhallintaa sekä tuottavat tilannekuvaa.

Hakijalta odotamme

 • Aikaisempaa työkokemusta rautatieliikenteestä, kokemus kapasiteetinhallinnasta katsotaan eduksi
 • Kiinnostusta ja innostuneisuutta kapasiteetinhallinnasta sekä sen kehittämisestä
 • Kokemusta esimiestyöstä, hyviä vuorovaikutustaitoja
 • Soveltuvaa koulutusta esim. DI tai alempi korkeakoulututkinto

Tarjoamme Sinulle:

 • Mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtävän kehittyvällä toimialalla
 • Mahdollisuuden tehdä työtä yhteiskunnan kehittämiseksi ja liikkumisen parantamiseksi
 • Innostavan ja dynaamisen työyhteisön sekä tulosorientoituneen kulttuurin
 • Hyvät henkilöstöedut

Finrailissa pääset työskentelemään toimialan ammattilaisten joukossa, johon annat itse tärkeän panoksesi. Sinulla on työssäsi hieno tilaisuus päästä luomaan uutta ja vaikuttaa työlläsi koko Suomen liikennejärjestelmän kehittämiseen.

Jos kiinnostuit, hae paikkaa täyttämällä hakulomake, jonka löydät oheisen linkin takaa https://www.sympahr.net/public/pq.aspx?0d6e03cc 14.5.2019 mennessä. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Lisätietoja tehtävästä saat johtaja Heidi Saariselta puh. 050 346 7986 tai sähköpostitse heidi.saarinen@finrail.fi.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa http://www.supo.fi.