(Poistunut julkaisusta)

Kanttorin virka (Huhtasuon alueseurakunta)
Jyväskylän seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.12.2019

Jyväskylän seurakunnassa on haettavana ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä kanttorin virka (B-virka)

Haettavana olevan XVI kanttorin viran pääasialliset tehtävät ovat:
– vastuu alueseurakunnan jumalanpalvelusten ja muiden tilaisuuksien musiikista
– kirkolliset toimitukset
– kuoro- ja musiikkiryhmien toiminta
– rippikoulu ja muu musiikkikasvatus
– soitinten hankinta ja huolto
– yhteistyö kaupungin musiikkielämän muiden toimijoiden kanssa
– toiminta ja taloussuunnittelu

Huhtasuon alueseurakunta etsii uudenlaisia toimintatapoja nykyaikaisessa kaupunkiympäristössä. Kahdesta jumalanpalvelus- ja toimitilasta toinen on suuren kauppakeskuksen yhteydessä (Kipinä) ja toinen lähiökeskustan seurakuntakoti (Huhtakoti). Alueseurakunnalla on kauppakeskustilassa myös korkeatasoista konserttitoimintaa suomalaisten eturivin artistien kanssa. Pääasiallisten tehtävien lisäksi valinnassa painottuvatkin hakijoiden verkostoitumis- ja yhteistyötaidot, hyvät työyhteisötaidot, kyky työskennellä eri ikäisten ihmisten kanssa, uusien toimintatapojen kehittäminen sekä kyky hyödyntää erilaisia musiikkityylejä ja kokoonpanoja (myös sähköisiä soittimia). Virka on osa suuren seurakunnan perustoimintaa mm. toimitusvuoroineen, rippikouluvastuineen, kouluvierailuineen ja hartauksineen.

Kanttorin viran kelpoisuusvaatimuksena on kirkkohallituksen päätöksen mukainen ylempi korkeakoulututkinto (Kirkon säädöskokoelman nro 123 §2). Kanttorinvirkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus sekä rikosrekisterilain 6 § 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote ennen viran vastaanottamista. Kirkkojärjestyksen mukaisesti (KJ 6:4 a §) virkaan valitulta edellytetään suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

LISÄTIEDOT/ YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja viran tehtävistä antaa Huhtasuon aluekappalainen Paulus Pikkarainen, puh.044 430 9075, paulus.pikkarainen@evl.fi Hakemukset jätetään sähköisen rekrytointipalvelun kautta 17.1.2020 klo 15.00 mennessä. Hakemukseen pyydetään liittämään 1-2 sivuinen ennakkotehtävä otsikolla "Suunnitelma musiikkityön toteutuksesta Huhtasuon alueseurakunnassa".
Osa virkaa hakeneista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään Vaajakosken kirkolla 30.1.2020.

ORGANISAATION KUVAUS

Huhtasuon alueseurakunta on yksi Jyväskylän seurakunnan yhdeksästä alueseurakunnasta. Alueella asuu noin 15 500 asukasta ja seurakunnan jäseniä on noin 9 500. Työntekijöitä Huhtasuon alueseurakunnassa on noin 15. Alueelle on sijoitettu yksi kokonainen kanttorin virka. Lisäksi toisen Jyväskylän seurakunnan kanttorin työpanosta on osoitettu alueelle 50% työajasta. Koko Jyväskylän seura-kunnassa on jäseniä 95 000 ja vakituisia työntekijöitä noin 270.
Virkapaikka on Jyväskylän seurakunnan toimitila Kipinä kauppakeskus Sepässä. Esimiehenä toimii Huhtasuon aluekappalainen.