(Poistunut julkaisusta)

Kanttorin viransijaisuus ajalle 1.1.-19.9.2019
Laukaan seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.10.2018

Laukaan seurakunta on toiminnallisesti vireä 15 000 jäsenen seurakunta Keski-Suomessa, Jyväskylän läheisyydessä. Seurakunnassa on lähes 50 työntekijää. Kanttorin virkoja on kolme.

Toimipaikkoja seurakunnalla on useita, joissa kaikki kanttorit työskentelevät. Avoinna olevan sijaisuuden pääasiallinen työskentely-ympäristö ja virkapaikka on Laukaan kirkonkylässä. Laukaan kirkko sijaitsee kirkonkylän keskustassa. Kirkko on arkkitehti J.C.L. Engelin suunnittelema empire-tyylinen kirkko ja se valmistui vuonna 1835. Kirkkoon mahtuu 800 ihmistä. Laukaan kirkon urut ovat Kangasalan urkutehtaan vuonna 1963 valmistamat 36-äänikertaiset urut. Kirkon akustiikkaa pidetään erittäin hyvänä.

Varsinainen virka edellyttää piispainkokouksen hyväksymää ylempää korkeakoulututkintoa. Tämän sijaisuuden täyttämisessä huomioidaan myös piakkoin valmistuvat kirkkomusiikin opiskelijat.

Sijainen vastaa jumalanpalveluselämän, kirkollisten toimitusten ja muiden seurakuntatilaisuuksien musiikista yhdessä seurakunnan kahden muun kanttorin sekä lähiesimiehenä toimivan kappalaisen kanssa. Pidämme tärkeänä vireän sekä monipuolisen musiikki- ja kuorotoiminnan ylläpitämistä, kokonaisvaltaista ammatillista osaamista ja sitoutumista kirkon perustehtävän toteuttamiseen. Hakijalta edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja sekä yhteistyökykyä. Sijaisuus pitää sisällään muun muassa yhteistyötä seurakunnan varhaiskasvatustyön kanssa. Kanttorit osallistuvat rippikoulujen pitoon.

Odotamme valittavalta hyvää suomen kielen hallintaa. Hakijan tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Ajokortti ja auto ovat sijaisuuden hoidon kannalta välttämättömiä.

Palkkaus on kirkon yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukainen (ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneella vaativuusryhmä on 601, peruspalkka 2.670,19 €/kk). Ennen sijaisuuden vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä rikosrekisterilain 6§:n 2 momentissa tarkoitettu rekisteriote.

Laukaan kirkkoneuvostolle osoitetut hakemukset tulee toimittaa pe 26.10.2018 (huom! hakuaikaa jatkettu) klo 14 mennessä osoitteeseen Arwidssonintie 15-17, 41340 Laukaa. Kuoreen maininta "kanttorin sijaisuus". Sijaisuuden vastaanotto on 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan.

Haastatteluiden ja musiikkinäytteiden antamisen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.