(Poistunut julkaisusta)

Kanttori
Saarijärven seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.1.2020

Keski-Suomessa Saarijärven seurakunnassa on haettavana nk. B -kanttorin virka eli ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä kanttorin virka.

Virka tulee ottaa vastaan 1.10.2020 alkaen. Valitun tulee aloittaa sijaisena 1.8.2020. 

Saarijärven seurakunnassa on vajaat 10 000 jäsentä, ja se koostuu Saarijärven alueesta sekä Kannonkosken, Kivijärven ja Pylkönmäen kappeliseurakunnista. 

Nyt haettavan kanttorin ensisijaisena työalueena on Saarijärven alue ja toissijaisesti koko seurakunta. Virkapaikkana on Saarijärvi.

Seurakunnassa on kolme kanttorin virkaa. Seurakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkielämä on vireää, kirkollisia toimituksia on runsaasti ja kuorotoiminta on aktiivista. Seurakunnassa on hyvät toimitilat ja työskentely olosuhteet sekä verkostot.

Viran tehtäviin kuuluu kanttorin perustyö kuten seurakunnan musiikkityön suunnittelu ja toteutus, kuorojen ja musiikkiryhmien johtamista, musiikkikasvatusta ja konserttitoiminnasta vastaaminen. Viran erityisenä vastuualueena on toimia vastaavana kanttorina ja koordinaattorina, kanttoritiimin johtaminen, kanttorien töiden jakaminen ja tarvittaessa sijaisjärjestelyt yhteistyössä kirkkoherran kanssa. 

Tehtävä edellyttää vahvaa kanttorin ammattitaitoa, musiikkiosaamista, seurakuntatyön ymmärtämistä ja tuntemista, yhteistyö- ja ihmissuhdetaitoja, innostunutta työnotetta, luovuutta ja joustavuutta sekä valmiutta liikkua maantieteellisesti laajan seurakunnan alueella.  

Kelpoisuusvaatimukset virkaan ovat Kirkon säädöskokoelman nro:n 123 mukaiset. 

Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja rikosrekisterilain 6 § 2 mom. mukainen rikosrekisteriote.

Palkkaus on vaativuusryhmän 601 mukainen. 

Hakemukset tulee toimittaa 13.3.2020 klo 12 mennessä postilla osoitteeseen:
Saarijärven seurakunta, kirkkoneuvosto
Urheilutie 5
43100 Saarijärvi. 

Tiedustelut kirkkoherra Jarmo Autonen puh. 040 594 9766