(Poistunut julkaisusta)

Kanttori-toimistosihteeri-lähetyssihteerin virka (80%)
Toivakan seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.10.2019

TOIVAKAN SEURAKUNNASSA HAETTAVANA

Kanttori-toimistosihteeri-lähetyssihteerin virka (80%)

1.1.2020 alkaen

Toivakan seurakunta on n. 1700 jäsenen vireä hengellinen yhteisö Jyväskylän kupeessa. Työntekijöitä on alle kymmenen, työyhteisö ja luottamushenkilöstö hyvähenkistä ja osaavaa.  Seurakunnan tilat ja toimintaedellytykset ovat kunnossa. Toivakka on paikkakuntana elinvoimainen.  

Rikas jumalanpalveluselämä ja sen kehittäminen on seurakuntamme keskiössä. Pienistä resursseista huolimatta toimintamme on monipuolista. Aktiivinen toimintamme on noteerattu myös valtakunnallisesti: seurakuntamme sai vuonna 2014 kirkkohallituksen luovan seurakuntatyön palkinnon. Lisäksi olemme olleet toistuvasti kärkisijoilla seurakuntavaalien äänestysprosenteissa.     

Nyt seurakunnassamme on haettavana 80-prosenttinen yhdistelmävirka: kanttori-toimistosihteeri-lähetyssihteeri.

Arvostamme monipuolisuutta, ennakkoluulottomuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Tehtävän sisältö:

Kanttorin tehtävän osalta viran painopiste on jumalanpalvelusten ja toimitusten musiikin vastaamisessa sekä kirkkokuoron johtamisessa. Lisäksi kanttori on mukana nuoriso-, koulu- ja rippikoulutyössä sekä mahdollisuuksien mukaan varhaiskasvatuksessa.

Toimistosihteerin tehtävät kevenevät Toivakan seurakunnassa, koska vuoden 2020 alussa aloittava keskusrekisteri hoitaa jatkossa jäsenkirjanpitoon kuuluvat velvoitteet. Näin ollen toimistosihteerin tehtäväksi jää lähinnä kirkkoherranviraston asiakaspalvelu. Kirkkoherranvirasto on avoinna kahdesti viikossa ma, ke klo 9-12. Myös kirkkoherra osallistuu viraston päivystyksiin säännöllisesti, joten vastuuta jaetaan.

Lähetyssihteerinä viranhaltija suunnittelee ja toteuttaa lähetys- ja aikuistyötä työparina olevan kirkkoherran ja vastuuryhmän kanssa. Tähän kuuluu mm. yhteydenpitoa nimikkolähetteihin ja lähetysjärjestöihin, aikuistyön tilaisuuksia ja tapahtumien organisointia.

Muuta tehtävästä:

Kanttori-toimistosihteeri-lähetyssihteerin –viran (80%) tehtävänkuva on suunniteltu jakautuvan seuraavasti: kanttorintehtävät (60%), toimistosihteeri (15%) ja lähetyssihteeri (5%). Tarkemman tehtävänkuvauksen saa pyytäessään kirkkoherralta. Työviikko on pääsääntöisesti nelipäiväinen mutta työpäivien sijoittelu on täysin sovittavissa esimiehen kanssa.

Kelpoisuusehdot:

Muuta piispainkokouksen hyväksymään tutkintoa edellyttävä kanttorin virka (Kirkon säädöskokoelma nro 108 Piispainkokouksen päätös kanttorin virkaan vaadittavista tutkinnoista § 4). Toimisto- ja lähetyssihteerin tehtävien osalta ei erityisvaatimuksia, mutta alan koulutus ja kokemus luetaan eduksi. Mikäli virkaan ei löydy kelpoisuusehtoja täyttäviä hakijoita, voidaan se täyttää tuomiokapitulin erityisluvalla määräaikaisesti. Virkaan valittavan tulee olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

Palkkaus:  

Viran palkkaus on vaativuusryhmien 502 (60%) ja 303 (20%) mukainen. 80-prosenttisen viran peruspalkka ilman kokemuslisiä 1777, 55 €/kk. Lisäksi työntekijän on mahdollista saada näyttöjen perusteella Kirvestesiin perustuvaa suoritelisää.

Muuta:

Koeaika 6 kk. Valitun tulee toimittaa todistus terveydentilastaan ja rikosrekisterilain 6 §:n mukainen rikosrekisteriote.

Hakeminen:

Hakemukset 13.11.2019 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: panu.partanen@evl.fi

Haastattelut järjestetään valituille iltapäivällä/illalla 15.11.2019 ja viranhaltija valitaan kirkkoneuvostossa 21.11.2019.

Lisätiedot:

kirkkoherra Panu Partanen, panu.partanen@evl.fi tai 040 554 6981