Kansainvälisten asioiden päällikkö
Helsingin kaupunki Kaupunginkanslia

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 6.4.2021

Kaupunginkanslian strategiaosaston kehitysyksikön vastuulla on kaupungin yhteisen kehittämisen ja strategian toimeenpanon tuki kaupungin toimialoille, virastoille ja liikelaitoksille. Helsingin strategian mukaisesti kaupunki kehittää kansainvälistä toimintaansa vahvistamalla kilpailukykyä, vetovoimaa ja vaikuttavuutta kestävällä ja tuottavalla tavalla. Suurten kaupunkien merkitys kasvaa aikamme kiperien haasteiden ratkaisemisessa. Tavoitteena on kaupungin ja sen toimialojen tekemän kansainvälisen yhteistyön lisääminen ja kaupungin strategian kannalta keskeisten verkostojen kehittyminen ja uudistaminen. Vahvempaa kansainvälistä yhteistyötä, edunvalvontaa ja näkyvyyttä varten rakennetaan uudenlaisia kumppanuuksia. 

Oletko sinä uusi Helsingin kansainvälisten asioiden päällikkö? Kansainvälisten asioiden päällikkönä johdat verkostoa eri toimijoista organisaation eri tasoilla. Saat poikkeuksellisen kiinnostavan haasteen osana strategiaosaston uutta kehitysyksikköä. Vastaat kaupungin kansainvälisen agendan koordinoinnista sekä varmistat kansainvälisen toiminnan painopisteiden toteutumisen osana kaupunkistrategian toimeenpanoa. Osana kehitysyksikköä osallistut kaupungin yhteisten strategisten ohjelmien ja kokeilujen suunnitteluun, seurantaan ja kehittämiseen tuomalla kansainvälisen ulottuvuuden ja verrokkikaupunkien parhaat käytännöt työskentelyn tueksi. 

Suurten kaupunkien merkitys kasvaa aikamme kiperien haasteiden ratkaisemisessa. Tavoitteena on kaupungin ja sen toimialojen tekemän kansainvälisen yhteistyön lisääminen ja kaupungin strategian kannalta keskeisten verkostojen kehittyminen ja uudistaminen. Vahvempaa kansainvälistä yhteistyötä, edunvalvontaa ja näkyvyyttä varten rakennetaan uudenlaisia kumppanuuksia.

Rakennat ja kehität yhteistyötä kaupungin ulkomaisten kumppanien, yhteistyökaupunkien ja verkostojen kanssa. Olet samaan aikaan aktiivinen verkostoituja ja systemaattinen toimeenpanija. Teet suunnitelmallisesti ja sujuvasti yhteistyötä kaupungin toimialojen ja kansainvälistä yhteistyötä hoitavien tytäryhteisöjen kanssa. Työskentelet tiiviisti pormestarikunnan ja ylimmän johdon kanssa, ja raportoit tehtävässäsi Kehitysyksikön päällikölle.

Tehtävän kelpoisuusehto:
Tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto sekä suomen kielen erinomainen ja englannin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Lisäksi vaaditaan johtamis- ja esimieskokemusta sekä soveltuvaa kokemusta kansainvälisten asioiden, kumppanuuksien ja verkostojen koordinoinnista ja kehittämisestä.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:
- Kokemusta projektien johtamisesta ja projektisalkunhallinnasta
- Riittävää ymmärrystä julkishallinnosta ja kaupunkien roolista

Eduksi luetaan:
- Aikaisempi kokemus strategisten ohjelmien toimeenpanon seurannasta suuressa organisaatiossa
- Kokemus ulkopuolisesta hankerahoituksen hallinnasta
- Kaupungin toiminnan kannalta relevanttien kumppanuuksien ja verkostojen sekä kansainvälisten rahoitusmekanismien tuntemus

 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot