(Poistunut julkaisusta)

Kaksi pankkivalvojaa
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.1.2020

Oletko kiinnostunut analysoimaan ja vertailemaan pankkien toimintaa ja riskejä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä toimintaympäristössä?

Haemme

KAHTA PANKKIVALVOJAA

Tulet työskentelemään toimistossa, joka vastaa pankkien vakavaraisuusvalvonnasta ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Pankkivalvojana analysoit pankkien riskejä, riskienhallintaa ja riskinkantokykyä. Arvioit pankin toimintaa ja suoriutumista suhteessa vallitsevaan sääntelykenttään käyttäen Finanssivalvonnan ja yhteisen valvontamekanismin (SSM) tarjoamia työkaluja ja menetelmiä. 

Olet kartuttanut monipuolisesti rahoitustoiminnan tai varainhankinnan osaamista ja pankkisääntelyn tuntemusta. Sinulla on näyttöä luotto-, likviditeetti-, korko- ja/tai markkinariskien analysoimisesta eri analyysivälineitä käyttäen. Pankkien sisäisten riskimallien tuntemus katsotaan eduksi. Olet yhteistyökykyinen tiimipelaaja, ja sinulla pysyvät langat käsissä vaativissakin tilanteissa. Kommunikoit sujuvasti niin suomeksi kuin englanniksi. Ruotsin kielen taidosta on etua. Kyky jäsentää, viestiä ja argumentoida selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista ja soveltuva korkeakoulututkinto ovat työssä menestymisen takeita. 

Pankkivalvojana olet edistämässä pankkien vakautta osana asiantuntijatiimiä. Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Meillä on mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi keskustelevan asiantuntijajoukon tuki ja mahdollisuus jatkuvaan kehittymiseen myös kansainvälisiä verkostoja hyödyntäen.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Vaativuusluokka täsmentyy valittavan henkilön osaamisen mukaan.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Lindqvist, p. 09 183 5382 tai sari.lindqvist(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA