(Poistunut julkaisusta)

Kaksi pankkivalvojaa Finanssivalvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.2.2018

Pankkien jatkuvan valvonnan toimisto vastaa pankkien vakavaraisuusvalvonnasta (prudential supervision) ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Tehtäviimme kuuluvat mm. säännöllisten valvojan arvioiden laatiminen ja pankkikohtaisten pääomaa ja likviditeettiä koskevien vaatimusten valmistelu. Työskentelemme tiiviisti yhteistyössä Euroopan keskuspankin (EKP) pankkivalvonnan kanssa.

Haemme kahta

PANKKIVALVOJAA

pankkien valvontaan.

Pankkivalvojana vastaat osaltasi yhden tai useamman pankin jatkuvasta valvonnasta eri riskialueiden, niiden riskienhallinnan ja riskinkantokyvyn osalta. Työssäsi arvioit, noudattaako pankki sääntelyä tukeutuen Finanssivalvonnan ja EKP:n tarjoamiin työkaluihin ja menetelmiin. Haastat tarvittaessa pankin menettelyt ja toimintatavat ja pystyt löytämään ratkaisut haastavissakin tilanteissa.

Sinulla on pankkitoiminnan tuntemusta, käytännön kokemusta riskienhallinnasta tai sisäisestä tarkastuksesta sekä soveltuva korkeakoulututkinto. Hallitset yhden tai useamman seuraavista riskialueista: luotto-, markkina-, likviditeettiriski tai operatiivinen/IT-riski. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja ja omaksut sujuvasti pankkitoiminnan vakavaraisuus ja maksuvalmiussääntelyä, kuten esim. vakavaraisuusasetuksen, Euroopan pankkiviranomaisen EBAn ohjeistukset ja luottolaitoslain. Sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat viestiä ja argumentoida oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista myös englannin kielellä. Katsomme eduksi innostuksen laajentaa osaamista useammalle eri riskialueelle sekä valmiuden työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkentän rahoitusjärjestelmän kannalta keskeisessä viranomaisessa. Tehtävässä pääset kehittämään osaamistasi Suomessa toimivien pankkien riskienhallinnasta osana yhteistä eurooppalaista pankkivalvontaa. Meillä sinulla on mahdollisuus kehittyä finanssialan asiantuntijatehtävässä osaavassa työyhteisössä.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa Marko Myller, puhelin 09 183 5544, marko.myller@finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa. Lisäksi osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Hallinnollisesti toimimme Suomen Pankin yhteydessä, päätöksenteossa olemme itsenäisiä. Fivalaisia on lähes 200, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA