(Poistunut julkaisusta)

Kaksi määräaikaista pankkivalvojaa Finanssivalvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.2.2018

Pankkien jatkuvan valvonnan toimisto vastaa pankkien vakavaraisuusvalvonnasta (prudential supervision) ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Tehtäviimme kuuluvat mm. säännöllisten valvojan arvioiden laatiminen ja pankkikohtaisten pääomaa ja likviditeettiä koskevien vaatimusten valmistelu. Työskentelemme tiiviisti yhteistyössä Euroopan keskuspankin pankkivalvonnan kanssa.

Haemme kahta määräaikaista (31.3.2019 saakka)

PANKKIVALVOJAA

pankkien valvontaan.

Pankkivalvojana vastaat osaltasi yhden tai useamman pankin jatkuvasta valvonnasta eri riskialueiden, niiden riskienhallinnan ja riskinkantokyvyn osalta. Työssäsi arvioit, noudattaako pankki sääntelyä tukeutuen Finanssivalvonnan ja EKP:n tarjoamiin työkaluihin ja menetelmiin. Haastat tarvittaessa pankin menettelyt ja toimintatavat etkä pelkää vaikeitakaan tilanteita.

Sinulla on pankkitoiminnan tuntemusta ja soveltuva korkeakoulututkinto. Hallitset yhden tai useamman seuraavista riskialueista: luotto-, markkina-, likviditeettiriski tai operatiivinen riski. Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Sinulla on hyvä paineensietokyky ja osaat viestiä ja argumentoida oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista. Katsomme eduksi osaamisen ja innostuksen laajentaa osaamista useammalle eri riskialueelle sekä valmiuden työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkentän rahoitusjärjestelmän kannalta keskeisessä viranomaisessa. Tehtävässä pääset kehittämään osaamistasi Suomessa toimivien pankkien riskienhallinnasta osana yhteistä eurooppalaista pankkivalvontaa. Meillä sinulla on mahdollisuus kehittyä finanssialan asiantuntijatehtävässä osaavassa työyhteisössä.

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 16) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa Markko Myller, puhelin 09 183 5544, marko.myller@finanssivalvonta.fi.
 
Finanssivalvonta edistää finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa. Lisäksi osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Hallinnollisesti toimimme Suomen Pankin yhteydessä, päätöksenteossa olemme itsenäisiä. Fivalaisia on lähes 200, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA