Kaksi lakimiestä (Tutkimussopimus & IP ja IT & digitalisaatio)
Aalto-yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.2.2018
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja lähes 400 professoria. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

Nyt etsimme joukkomme
Kahta lakimiestä

vahvistamaan Aalto-yliopiston tutkimus-ja innovaatiopalveluihin sijoittuvaa sopimus- ja IP - lakimiestiimiämme.

Tutkimussopimus- & IP -lakimies

Lakimiehen tehtävänä on Aalto-yliopiston tutkimusprojekteihin liittyvien juridisten asioiden hoitaminen: erityisesti niihin liittyvien sopimusten laatiminen ja neuvotteleminen, sekä sopimus- ja immateriaalioikeudellinen neuvonta ja koulutus. Lakimies tekee mahdollisesti myös tulosten hyödyntämiseen liittyviä sopimusasioita, kuten teknologian siirto- ja lisenssisopimuksia. Lakimies toimii kiinteässä yhteistyössä tutkimusasiamiesten, Grant Writereiden, hankeasiantuntijoiden ja innovaatioasiantuntijoiden sekä yliopiston tutkimushenkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

IT & digitalisaatio -lakimies

Lakimiehen pääasiallisena tehtävänä on vastata Aalto-yliopiston digitaalisen transformaatiohankkeiden sopimuksista ja muusta juridisesta tuesta. Tehtävään kuuluu mm. IT-hankintasopimusten tarkistaminen, laatiminen ja neuvotteleminen yhteistyössä hankinta-asiantuntijoiden kanssa ja muu niihin liittyvä oikeudellinen neuvonta sekä hankintaan liittyvien sopimuskäytäntöjen ja dokumenttien kehittäminen yhdessä hankinnan kanssa. Tehtäviin kuuluu myös muuta sopimusjuridiikan osaamista ja IT/teknologia-oikeuden erikoisosaamista vaativia työtehtäviä. Tehtävä edellyttää alla mainittujen asioiden lisäksi osaamista ja kokemusta IT-alan sopimuskonsepteista, immateriaalioikeuksista ja tietosuojasäännöistä sekä kiinnostusta IT- ja teknologia-alan uusiin alueisiin, kuten big dataan ja tekoälyyn, liittyviin juridisiin kysymyksiin.

Kummassakin tehtävässä edellytämme, että

• sinulla on oikeustieteellinen tutkinto (OTK tai OTM)
• kommunikoit taitavasti kirjallisesti ja suullisesti suomeksi ja englanniksi
• olet työskentelytavaltasi asiakaslähtöinen, ratkaisuhakuinen ja systemaattinen tiimipelaaja
• sinulla on työkokemusta sopimus- ja IPR-asioissa
• olet oma-aloitteinen, itsenäinen ja joustava sekä tarkka ja tinkimätön työsi laadun suhteen
• sinulla on halua ja kykyä kehittää toimintoja ja oppia uutta
• hallitset tavanomaisten toimisto-ohjelmien käytön
• sinulla on kiinnostusta yliopistomaailman ja yrityssektorin toimintaan.

Tarjoamme monipuoliset ja kiinnostavat työtehtävät tieteen ja taiteen näköalapaikalla, mahdollisuuden monipuoliseen ammatilliseen kehittymiseen sekä innostavan työympäristön ja työyhteisön tuen.

Tehtävät täytetään toistaiseksi 1.4.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan. Lisätietoja tehtävistä antaa palvelupäällikkö Minttu Lintera p. +358 50 364 9652, minttu.lintera@aalto.fi.

Jätäthän hakemuksesi liitteineen (hakemus ja ansioluettelo) viimeistään 27.2.2018 sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta.


Aallon arvot todeksi

Eettisesti toimivana yhteisönä Aalto-yliopisto haluaa varmistaa, että sen tutkimus, koulutus ja opetus vastaavat korkeita kansainvälisiä laatuvaatimuksia. Odotamme jokaiselta yhteisömme jäseneltä Aallon arvojen kunnioittamista, rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta kaikessa toiminnassa ja käyttäytymisessä muita kohtaan. Jokainen Aalto-yhteisön jäsen on sitoutunut noudattamaan Aallon arvoja täsmentäviä Aalto-yliopiston eettisiä toimintaperiaatteita.

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1104858
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 27.2.2018
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Espoo