(Poistunut julkaisusta)

KAK­SI IT-ASIAN­TUN­TI­JAA TUT­KI­MUS­RYH­MIEN IT-TU­KEEN
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.8.2019

Tule Helsingin yliopistoon suunnittelemaan ja tekemään IT-ratkaisuja huippututkimuksen tarpeisiin!

Etsimme kahta IT-ASIANTUNTIJAA tukemaan Helsingin yliopiston tutkimusryhmiä niiden tarvitsemissa IT-palveluissa osana tietotekniikkakeskuksen IT for Science -ryhmää.

IT for Science -ryhmä vastaa mm. tutkimuksen laskentainfrastruktuurin koordinoinnista, suunnittelusta ja ylläpidosta yhdessä tutkimusryhmien kanssa. Lääketietieteellinen ja biotieteellinen tutkimus on dataintensiivistä ja projekteissa tuotetaan miljardeja havaintopisteitä, joiden tallentaminen ja hallinta vaatii uusimpien tietoteknisten ratkaisujen osaamista ja soveltamista. Toinen palkattavista henkilöistä sijoittuu Viikkiin ja toinen Meilahteen.

Pääasialliset tehtäväsi olisivat sekä Meilahdessa että Viikissä:

  • tutkimuksen tietoteknisiin tarpeisiin ja infrastruktuureihin liittyvät suunnittelu, ylläpito ja kehitystehtävät
  • tutkimusdatan hallinnan suunnitteluun ja implementointiin liittyvät tehtävät
  • tutkimusdatan tietokantojen suunnittelu-, ylläpito- ja kehitystehtävät
  • mahdollisuus osallistua tutkimuksen IT-infrastruktuurien, datanhallinnan tai tietotekniikkakeskuksen palveluiden kehittämisprojekteihin.

Edellisten lisäksi Meilahdessa osallistuisit ainakin aluksi konkreettisesti

  • Systeemisen Onkologian -tutkimusohjelman https://www.helsinki.fi/en/faculty-of-medicine/research/research-programs-unit/systems-oncology-oncosys laskentainfrastruktuurin suunnitteluun, ylläpitoon ja kehittämiseen
  • kliinisen datan hallintaan ja analyysiin soveltuvan tietokannan suunnitteluun, ylläpitoon ja kehitykseen.

Viikissä tehtäviäsi olisivat ainakin edellisten lisäksi

  • tutkimusryhmien palvelininfrastruktuurien, suunnittelu-, ylläpito- ja kehitystehtävät.

Kummassakin tehtävässä on mahdollisuus tilanteen mukaan työskennellä ainakin sekä Meilahden että Viikin kampuksilla yhteistyössä tutkijoiden ja muiden tietotekniikkakeskuksen huippuasiantuntijoiden kanssa. Tarvittaessa osaamistasi voidaan hyödyntää myös koko yliopiston tasolla.

Sinusta

Odotamme sinulta erittäin hyvää Linux-käyttöjärjestelmän ja palvelinylläpidon tuntemusta sekä serveriautomaatioon soveltuvien työkalujen osaamista (esim. Ansible, DevOps, Python). SLURMin, Lustren ja Bashin osaaminen sekä tallennusjärjestelmien tuntemus katsotaan plussaksi. Odotamme sinulta lisäksi innostunutta ja dynaamista otetta, oppimiskykyä ja motivaatiota huolellisuuteen sekä kykyä soveltaa omaa osaamistasi käytännön tekemiseen. Hyvät yhteistyö- ja kommunikaatiotaidot ovat korvaamattomat, sillä työ on yhteispeliä teknisten asiantuntijoiden, huippututkijoiden ja yliopiston muun toiminnan asiantuntijoiden kanssa. Suomen kielen lisäksi omaat hyvät englannin kielen kirjalliset ja suulliset taidot. Bioinformatiikkaan liittyvästä osaamisesta sekä tieteen tietotekniikan keskuksen (CSC) tutkimuksen palveluiden tuntemisesta on tehtävissä etua.

Miksi meille?

Sinulla on nyt loistava tilaisuus liittyä Suomen parhaan yliopiston IT-porukkaan ja olla rakentamassa huippututkimuksen edellytyksiä. Keskeisiä arvojamme ovat laadukkaat palvelut, osaamisen kehittäminen sekä avoin ja kokeileva toimintakulttuuri. Ryhmässämme on yhteisöllinen ja toisiamme kannustava työilmapiiri. Saat myös hyvät mahdollisuudet oman osaamisesi kehittämiseen sekä muut ison organisaation edut, kuten joustavat työajat ja edulliset ja monipuoliset liikuntapalvelut.

Työnantajana haluamme luoda yhteisöllistä ilmapiiriä, jossa yhdessä opitaan sekä onnistumisista että epäonnistumisista, tuetaan kollegoita myös vaikeissa tilanteissa ja kannetaan yhdessä vastuu käyttäjiemme arkista työntekoa helpottavista ratkaisuista. Tietotekniikkakeskus sai juuri yliopiston työyhteisöpalkinnon. Meillä työ tehdään työaikana. Lue, miten hyvin meillä viihdytään https://www.helsinki.fi/fi/it/tike-rekry.

Kiinnostuitko?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi: tietotekniikkapäällikkö Jukka Hienola, puh. 0503160691 (jukka.hienola@helsinki.fi) ja rekrytointiprosessista henkilöstöasiantuntija Pirkko Tikkanen, puh. 0504100485, (pirkko.tikkanen@helsinki.fi).

Jätä hakemuksesi tehtävään rekrytointijärjestelmämme kautta https://www.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/kaksi-it-asiantuntijaa-tutkimusryhmien-it-tukeen Hae paikkaa -linkistä viimeistään 15.9.2019. Sinun ei tarvitse täyttää järjestelmässä kuin henkilötietosi ja liittää lyhyt hakemus, missä kerrot osaamisestasi ja CV pdf-muodossa. Yliopistoon jo työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR -portaalin kautta https://saphr.it.helsinki.fi/irj/portal  (välilehti Ura ja työ > Työpaikkojen haku).

Voit esittää oman palkkatoivomuksesi. Tehtävät ovat vakituisia ja voit aloittaa työt mahdollisimman pian. Työsopimus solmitaan kuuden kuukauden koeajalla.

Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Se on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja 15 muulla paikkakunnalla Suomessa. Korkeatasoinen tutkimus luo uutta tietoa, jolla koulutetaan eri aloille monipuolisia asiantuntijoita ja jota hyödynnetään yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja elinkeinoelämässä. Yliopiston huippututkimus on arvioitu kansainvälisesti laadultaan korkeaksi. Tutustu Helsingin yliopistossa tehtävään tutkimukseen https://www.helsinki.fi/fi/tutkimus

Tietotekniikkakeskuksen noin 200 tietotekniikka-ammattilaista työskentelee käyttäjätuen, teknologian ja tietotekniikkaratkaisujen parissa ja sen tuottamia palveluita käyttää yli 50 000 yliopiston työntekijää ja opiskelijaa. Tutustu meihin lisää https://www.helsinki.fi/fi/it/tietotekniikkakeskus

Avainsanat: Linux, Linux-palvelin, käyttöjärjestelmä, sovellus, ansible, devops, python, slurm, bash, laskentaklusterit, tutkimus, huippututkimus, tutkimusdata
#helsinkiunicareers