(Poistunut julkaisusta)

Juuan seurakunnan kirkkoherran virka
Hiippakunnat, Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.10.2020

KUOPION HIIPPAKUNNAN TUOMIOKAPITULI
on julistanut haettavaksi avoinna olevan Juuan seurakunnan kirkkoherran viran.
Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa Juuan seurakunnan kirkkovaltuusto.
Kirkkoherran virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyönjohtamisen tutkinnon suorittanut Suomen ev.lut. kirkon pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa.

Hakemukseen on liitettävä hyväksyttävä nimikirjanote, josta ilmenee esteettömyys hakea kirkkoherran virkaa, sekä lääkärintodistus (T-todistus). Lääkärintodistuksesta tulee ilmetä, että sen käyttötarkoituksena on kirkkoherran viran hakeminen. Virkaan valitun tulee esittää hyväksyttävä rikosrekisteriote, jonka laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä vaatii.
Kirkkoherran kelpoisuusvaatimuksista ja tehtävistä säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. Lisäksi Juuan seurakunnan kirkkovaltuusto on ilmoittanut, että Juuan seurakunnan kirkkoherran viran hakijalta edellytetään
• hallinnon, talouden ja henkilöstöjohtamisen asiantuntemusta
• monipuolista kokemusta seurakuntatyöstä ja toiminnan kehittämisestä
• hyvää yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoa ja viestinnän osaamista
• tahtoa toimia koko seurakunnan parhaaksi hengellisenä johtajana.

Hakuaika päättyy 9.11.2020 klo 15.
Haastattelu järjestetään Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa 26.11.2020. Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan tarkempi ajankohta. Osa hakijoista voidaan lähettää soveltuvuusarviointiin.

Virkaa haetaan ensisijaisesti KirkkoHR:n sähköisellä hakulomakkeella, joka on osoitteessa https://rekry.evl.fi/rekry2/#/joblist. Verkkolomakkeella nimikirjan liitetään Liitä ansioluettelosi -kohtaan ja lääkärintodistus liitetään Liitetiedosto -kohtaan. Toissijaisesti hakemukset voi lähettää osoitteeseen Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli, PL 42, 70101 Kuopio.
Lisätietoja virasta antaa talouspäällikkö Tanja Kallinen, puh. 040 542 8809, sähköposti tanja.kallinen(at)evl.fi.
Ohjeita verkkolomakkeen täyttämiseen antaa notaari Janne Bovellan: puh. 044 7050 604, sähköposti janne.h.bovellan(at)evl.fi.

Organisaatiokuvaus KirkkoHR

Juuka sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Pielisen länsirannalla. Kunnassa on asukkaita noin 4600 ja seurakunnassa on jäseniä n. 3500. Kiinteistöt ja talous ovat hyvässä kunnossa. Seurakunnan vahvuuksia ovat muiden muassa aktiivinen seurakuntaelämä, iloiset työntekijät ja aktiiviset seurakuntalaiset.