(Poistunut julkaisusta)

Juristi
Kansallisgalleria

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.8.2019

 

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuuritoimija ja maamme suurin kuvataiteen asiantuntijaorganisaatio. Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Säätiön palveluksessa työskentelee noin 270 työntekijää.

Haemme

Juristia

Juristin tehtävä Kansallisgalleriassa painottuu vahvasti sopimusoikeuteen ja tekijänoikeuskysymyksiin. Vastaat Kansallisgallerian ja sen yhteydessä toimivan Valtion taideteostoimikunnan sopimus- ja tekijänoikeusasioista: valmistelet mm. kotimaisia ja kansainvälisiä näyttely- ja tuotantosopimuksia, taideteosten hankintasopimuksia ja yhteistyösopimuksia. Sopimuksissa korostuvat tekijänoikeudelliset kysymykset.

Työtehtäviisi kuuluu myös kokoelmien hankintaan ja hallintaan liittyvien oikeudellisten käytäntöjen (esim. audiovisuaaliset ja digitaaliset teokset) ja niihin liittyvien sopimusten kehittäminen.

Osallistut toimialan kehittämishankkeisiin ja teet yhteistyötä mm. tekijänoikeusjärjestöjen, Suomen museoliiton ja muiden sidosryhmien kanssa. Lisäksi teet oikeudellisia selvityksiä taiteen ja lainsäädännön rajapinnoista ja hallitset toimialaa koskevan EU-lainsäädännön. Tuet Kansallisgallerian henkilöstöä organisaation toimintaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Tehtävässä raportoit kokoelmahallintajohtajalle.

Sinulla on oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto ja työkokemusta lakimiestehtävistä.

Työskentelytapasi on itsenäinen, vastuullinen ja oma-aloitteinen. Hallitset laajoja kokonaisuuksia, mutta myös yksityiskohdat pysyvät hyppysissäsi. Tartut aktiivisesti toimeen, priorisoit joustavasti työtehtäviäsi ja omaat erinomaiset vuorovaikutustaidot. Sinulla on erinomainen suomen kielen taito ja käytät lisäksi englannin kieltä niin kirjallisesti kuin suullisestikin. Muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvomme, avoimesti, yhdessä ja asiantuntevasti, kuvaavat myös sinun työskentelyotettasi.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen tehtävän maamme suurimmassa kuvataiteen asiantuntijaorganisaatiossa. Työyhteisömme koostuu alan huippuosaajista, joiden tuen saat työllesi. Olemme innostuneita ja ylpeitä siitä, mitä teemme.

Juristin tehtävä Kansallisgalleriassa on näköalapaikka keskeisessä taide- ja kulttuuriperintöorganisaatiossa. Uskomme, että tehtävä sopii erityisesti henkilölle, joka muiden kansallisgallerialaisten tapaan suhtautuu intohimoisesti taiteeseen ja sen merkitykseen yhteiskunnassa.

Lisätietoja tehtävästä antaa Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä puh. 0405729959, pe 23.8 klo 14-15, to 29.8 klo 14-16 ja to 5.9 klo 9-11.

Kiinnostuitko? Lähetäthän hakemuksesi ja CV:si viimeistään maanantaina 9.9.2019.


Puhelin: 0294 500 200 Sijainti: Kaivokatu 2