Juristi tai talousalan osaaja arvopaperitransaktioiden valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 8.12.2021

Nyt on kiinnostava paikka sinulle, joka olet tehnyt töitä IPOjen, osakeantien ja muiden arvopaperitransaktioiden sekä niistä laadittavien esitteiden parissa. Jos haluat laajentaa näkökulmaasi valvontaan ja sinua kiinnostaa sijoittajainformaation ja muutoinkin hyvien markkinakäytäntöjen edistäminen mukavassa työporukassa, saatat olla etsimämme uusi fivalainen.

Haemme joukkoomme

MARKKINAVALVOJAA

arvopaperitransaktioiden valvontaan.

Osallistut osana tiimiä arvopaperitarjouksista ja -listauksista laadittavien esitteiden ja ostotarjouksista laadittavien tarjousasiakirjojen hyväksyntään. Yritysjärjestelyjä ja muita markkinatransaktioita koskevat arvopaperimarkkinaoikeudelliset kysymykset ja tulkinnat ovat osa työnkuvaasi. Lisäksi olet mukana laajemminkin toimiston vastuualueen valvonta- ja sääntelyhankkeissa erityisesti sijoittajainformaation alueella. Eurooppalainen valvonta- ja sääntely-yhteistyö näkyy myös työssäsi. 

Mitä osaamista ja kokemusta odotamme sinulta

Sinulla on hyvä käsitys siitä, miten arvopaperimarkkinat toimivat, ja tunnet hyvin liikkeeseenlaskijatoimintaa ja sen sääntelyä.  

Olet kartuttanut useamman vuoden ajan työkokemusta arvopaperitransaktioista ja yritysjärjestelyistä sekä niihin liittyvistä esitteistä ja arvopaperimarkkinaoikeudellisista kysymyksistä. Taustasi voi olla esimerkiksi juridisessa tai taloudellisessa neuvonannossa tai investointipankissa. Tietotekniset valmiutesi ovat hyvät, ja sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Tehtävässä ovat eduksi ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto, kyky taloudellisen informaation arviointiin ja kokemus esitteiden laadinnasta.

Entä toimintatapasi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta yhteistyöhakuista, analyyttistä ja ratkaisukeskeistä toimintatapaa. Kykenet laadukkaaseen ja ripeään toimintaan myös aikakriittisissä tilanteissa, etkä kaihda haastaviakaan neuvottelutilanteita. Jäsennät, viestit ja argumentoit selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista sekä kirjallisesti että suullisesti myös englanniksi. Omaksut uusia tehtäväkokonaisuuksia nopeasti. Olet innostunut ammatillisen osaamisesi ja valvonnan kehittämisestä jatkuvasti muuttuvassa ja uudistuvassa toimintaympäristössä.

Mitä me tarjoamme sinulle

Markkinavalvojana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus edistää hyvää sijoittajainformaatiota ja markkinoita kohtaan tunnettua luottamusta. Työmme on merkityksellistä, vaikuttavaa ja mielenkiintoista. Porukassamme on hyvä meininki ja avoin ilmapiiri, ja fivalaisena sinulla on erinomaiset mahdollisuudet jatkuvaan kehittymiseen. Työsuhde-etumme ovat kilpailukykyiset, ja etätyöskentely on normaalioloissakin mahdollista merkittävissä määrin. 

Palkka

Virka on vakinainen. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17 (tehtäväkohtaisen palkanosan 4 667 euroa/kk lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuva henkilökohtainen palkanosa, joka on 1–48 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta). Henkilökohtainen osa sekä tarkemmat tehtävät ja vastuut määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. 

Heräsikö kiinnostuksesi? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Helminen, p. 09 183 5264 tai sari.helminen(at)finanssivalvonta.fi.

Hakuaikaa jatkettu 30.1.2022 saakka.

Pääomamarkkinoiden valvonnan Markkinat-toimiston tavoitteena on edistää sijoittajainformaation hyvää laatua, sijoittajien luottamusta markkinoihin ja niillä toimiviin sekä ehkäistä väärinkäytöksiä. Valvomme arvopaperimarkkinoiden kaupankäyntiä, listayhtiöiden tiedonantovelvollisuutta sekä arvopaperitarjouksiin, julkisiin ostotarjouksiin ja liputuksiin liittyvää sijoittajainformaatiota. Osallistumme kansainväliseen valvontayhteistyöhön.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1535033
  • Tehtäväalue: Julkishallinto ja järjestöt, Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 30.1.2022
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Sari Helminen (sari.helminen (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5264
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa