(Poistunut julkaisusta)

Jurist
Ålandsbanken

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.2.2019

Vi söker en jurist till bankens juridiska avdelning

Juridiska avdelningen med sina 11 medarbetare, ansvarar för juridiken i Ålandsbankens koncern. Avdelningen hanterar såväl bolags- som bankjuridik och fungerar som juridiskt kompetenscenter för koncernen. Vi har verksamhet på Åland, på fastlandet och i Sverige. 

Du kommer att handlägga juridiska frågor med anknytning främst till bank- och värdepappersverksamheten men även avtalsrätt och bolagsrätt kan ingå i ansvarsområdet. I tjänsten ingår att bidra med juridisk kunskap vid utveckling av nya produkter och tjänster och att upprätta och granska avtal, produktvillkor och övrig dokumentation. Du kommer även att utgöra ett stöd för koncernens personal i juridiska frågor. Vidare ingår att utarbeta regelverk för verksamheten samt att hålla utbildning inom bankjuridik för vår personal.

Vi söker dig med avlagd juridisk examen och gärna några års erfarenhet från bank eller liknande verksamhet. Arbetet utförs ofta i projektgrupper och i nära samarbete med andra avdelningar och förutsätter därför att du tycker om att arbeta i grupp men även kan arbeta självständigt vid behov. Vi värdesätter en hög integritet och att du kan göra bedömningar utifrån en helhetssyn. Då banksektorn fortsättningsvis står inför stora förändringar regelverksmässigt och olika digitala lösningar behöver du ha lätt för att anpassa dig till nya situationer och se möjligheter före problem.

Vårt interna arbetsspråk är svenska och språkkunskaper i engelska och finska är en merit. Vi erbjuder dig ett roligt, spännande och omväxlande arbete som jurist i en relationsbank. Placeringsorten är i Helsingfors eller Mariehamn.

Har du frågor är du välkommen att kontakta chefsjurist Hanna Bromels eller HR-specialist Marie Löfström, tfn 0204 29011. Vänligen sänd din ansökan och CV senast den 17.03.2019 genom att klicka "Hae työpaikkaa".