(Poistunut julkaisusta)

Johtava sosiaaliohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.9.2020

Tehtävän kuvaus

Etsivän lähityön johtavana sosiaaliohjaajana johdat kaupunkitasoista Etsivän lähityön tiimiä. Toiminta on sijoittunut neljään alueelliseen tiimiin, mutta v. 2021 alusta tiimi toimii hallinnollisestikin omana alayksikkönään. Tehtäviisi kuuluu 8 sosiaaliohjaajan lähiesihenkilönä toimiminen, tiimin työntekijöiden osaamisesta ja työhyvinvoinnin edellytyksistä huolehtiminen, henkilöstöhallinnon tehtävät ja päätöksenteko, uusien työntekijöiden rekrytointi ja perehdytys yhdessä tiimin kanssa. Ohjaat ja tuet ammatillisesti sosiaaliohjaajien työtä mm. säännöllisillä jalkautumisilla asiakastyön areenoille kuten julkisiin tiloihin ja kaduille.

Henkilöstöjohtamisen lisäksi tehtäviisi kuuluu Etsivän lähityön strategisten tavoitteiden edistäminen ja käytäntöön vieminen osaksi tiimin työtä, toiminnan kehittämisestä ja arvioinnista vastaaminen sekä etsivän työn työmallin ja RET (riskitekijöiden etsintä)-työn vaikuttavuuden ja uusien työkäytäntöjen kehittäminen. Vastaat Etsivän lähityön sosiaalisesta raportoinnista, kehität rakenteellista työtä ja osallistut toimialan, kaupungin ja valtion sekä kolmannen sektorin yhteistyö- ja strategiatyöryhmiin.

Tässä tehtävässä pääset hiomaan jo vakiintuneita erinomaisia käytäntöjä, aidosti kehittämään uutta sekä myös omaa työnkuvaasi. Tueksesi saat asiantuntevan, osaavan tiimin, työmuodosta innostuneen lähiesihenkilön sekä lännen aikuissosiaalityön lähiesihenkilöverkoston. Tarjoamme liukuvan työajan, mahdollisuuden säännölliseen etätyöhön, lounasedun, työsuhdematkakortin, kaupunkipyörän käyttökauden ja monipuolisia koulutuksia sekä Helsingin kaupungin muut henkilöstöedut, kuten liikuntapalveluita.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi AMK) ja sosiaalialalle soveltuva ylempi korkeakoulututkinto (esim. sosionomi YAMK).

Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Edellytämme kokemusta aikuisten parissa tehtävästä sosiaalityöstä ja-/tai -ohjauksesta, innostusta Etsivän lähityön ja jalkautuvien palveluiden kehittämiseen yhteistyössä Helsingin eri toimijoiden (mm. THK-toimijat, järjestöt) kanssa, rakenteellisen työn ja sosiaalisen median hyödyntämisen osaamista rakenteellisessa työssä, raportoinnin osaamista, hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja, sujuvaa dokumentointi- ja tilasto-osaamista.

Arvostamme sitoutumista pitkäjänteiseen työskentelyyn, avointa ja keskustelevaa työotetta, valmentavan johtamisen osaamista, Helsingin palvelujärjestelmän ja palveluiden tuntemusta sekä kokemusta johtamis- ja lähiesihenkilötyöstä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Henna Niiranen, aikuissosiaalityön päällikkö henna.niiranen@hel.fi Puhelimitse: 29.9. klo 13.00-14.00 7.10. klo 10.30-11.00 20.10. klo 10.30-11.00

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi