(Poistunut julkaisusta)

Johtava pankkivalvoja pankkien jatkuvaan valvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 7.3.2019

Finanssivalvonnassa saat kattavan kuvan useista Suomessa toimivista pankeista ja kokemusta kansainvälisestä valvontayhteistyöstä.

Haemme

JOHTAVAA PANKKIVALVOJAA

pankkien jatkuvaan valvontaan.

Tulet työskentelemään toimistossa, joka vastaa pankkien vakavaraisuusvalvonnasta ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Vastaat useamman eri riskialueen – pääasiassa likviditeetti-, korko- ja markkinariskien – sekä riskienhallinnan ja riskinkantokyvyn valvonnasta. Arvioit noudattavatko pankit sääntelyä tukeutuen Finanssivalvonnan ja EKP:n tarjoamiin työkaluihin ja menetelmiin. Haastat tarvittaessa pankin menettelyt ja toimintatavat sekä löydät ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa.

Olet kartuttanut monipuolisesti pankkitoiminnan osaamista ja sääntelyn tuntemusta riskienhallinnasta, esimerkiksi treasury-toiminnoista. Sinulla on vahvaa näyttöä laajojen asiakokonaisuuksien hallinnasta sekä tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Olet yhteistyökykyinen ja sinulla pysyvät langat käsissä vaativissakin tilanteissa. Kommunikoit ja argumentoit selkeästi niin suomeksi kuin englanniksi, ruotsin kielen taidosta on etua.

Johtavana pankkivalvojana olet edistämässä pankkien vakautta tiiviissä yhteistyössä dynaamisen asiantuntijajoukkomme kanssa. Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Tuemme jatkuvaa kehittymistä monin tavoin myös kansainvälisiä verkostoja hyödyntäen.

Virkasuhde on vakinainen. Valittava henkilö määrätään johtavan pankkivalvojan tehtävään enintään viiden vuoden määräajaksi. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Lindqvist, p. 09 183 5382 tai sari.lindqvist(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA