Johtava pankkivalvoja luottoriskien valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 2.7.2021

Oletko kiinnostunut analysoimaan ja arvioimaan pankkien toimintaa ja riskejä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä toimintaympäristössä?

Haemme

JOHTAVAA PANKKIVALVOJAA

luottoriskien valvontaan.

Tulet työskentelemään toimistossa, joka vastaa yhteistyössä Euroopan Keskuspankin (EKP) kanssa merkittävän pankin vakavaraisuus- ja maksuvalmiusvalvonnasta sekä arvioi eri riskien vaikutuksia pankin toimintaan.

Johtavana pankkivalvojana vastaat luottoriskien valvonnasta yhteistyössä asiantuntijoista koostuvan tiimin kanssa. Työssäsi arvioit pankin toimintaa ja suoriutumista suhteessa vallitsevaan sääntelykenttään käyttäen Finanssivalvonnan ja EKP:n pankkivalvonnan tarjoamia työkaluja ja menetelmiä. Haastat tarvittaessa pankin menettelyt ja toimintatavat etkä pelkää vaikeitakaan tilanteita. Työskentelet kansainvälisessä valvontatiimissä englannin kielellä.

Olet kartuttanut monipuolisesti kokemusta pankkien luottoriskien mittaamisesta ja hallinnasta sekä pankkisääntelystä. Sinulla on pankkitoiminnan tuntemusta, käytännön kokemusta riskienhallinnasta tai sisäisestä tarkastuksesta sekä soveltuva korkeakoulututkinto. Olet paineensietokykyinen tavoitteellinen asiantuntija, joka sitoutuu sovittuihin aikatauluihin ja etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Sinulla on syvällinen osaaminen riskialueelta ja valmiutta ohjata asiantuntemuksellasi muita asiantuntijoita. Omaksut sujuvasti pankkitoiminnan vakavaraisuus- ja maksuvalmiussääntelyä ja olet innostunut laajentamaan osaamistasi useammalle riskialueelle.

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Meillä on mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi keskustelevan asiantuntijajoukon tuki ja mahdollisuus jatkuvaan osaamisen kehittämiseen myös kansainvälisiä verkostoja hyödyntäen. 

Virka on vakinainen. Tehtävään valittu henkilö määrätään johtavan pankkivalvojan tehtävään viideksi vuodeksi. Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 18. Tehtäväkohtainen palkanosa on 5 431 euroa/kk. Lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja antaa

  • toimistopäällikkö Marko Myller, p. 09 183 5544 tai marko.myller(at)finanssivalvonta.fi, 16.7 saakka

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1472923
  • Tehtäväalue: Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 8.8.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Marko Myller (marko.myller (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5544
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa