Tehtävän kuvaus
Kaipaatko jotain muutosta työhösi? Innostutko uuden aloittavan työryhmän lähijohtamisesta sekä uuden toiminnan käynnistämisestä? Tule kanssamme avaamaan, rakentamaan ja kehittämään uutta osastomuotoista lastensuojelun erityisen huolenpidon yksikköä Naulakallion lastenkotiin.
MISTÄ ON KYSE?
Avaamme kesäkuussa 2022 erityisen huolenpidon yksikön Nordenskiöldinkadulla sijaitsevalle Auroran sairaala-alueelle. Hallinnollisesti yksikkö on osa Naulakallion lastenkotia. Yksikkö muodostuu kahdesta viisi-paikkaisesta osastosta, jotka tarjoavat erityistä huolenpitoa huostaan otetuille 12-17 - vuotiaille helsinkiläisille lapsille, joiden elämäntilanne vaatii vahvaa pysäyttämistä sekä tukea. Erityiseen huolenpitoon sijoitetaan vakavassa päihde-, rikos- tai itsetuhoisuuskierteessä olevia lapsia. Haemme molemmille avattaville osastoille johtavaa ohjaajaa (2) lähiesimiestyöhön.
MITÄ ERITYINEN HUOLENPITO NAULAKALLION LASTENKODISSA ON?
Naulakallion erityisen huolenpidon hoitotyö pohjautuu tutkittuun teoriatietoon ja toimiviin hoitokäytäntöihin. Erityisen huolenpidon osastoilla hoito on lapsen yksilöllisiä tarpeita vastaavaa kokonaisvaltaista korjaavaa ja korvaavaa hoitoa. Hoito on lyhytaikaista ja intensiivistä hoitoa sekä huolenpitoa. Hoidon tarkoituksena on pysäyttää lapsen itseään vahingoittava käyttäytyminen turvallisesti ja konkreettisesti sekä mahdollistaa lapsen kokonaisvaltainen hyvä hoito.
Osastojen hoidollinen arki on ennakoitua, vakauttavaa ja strukturoitua. Lasten hoidosta vastaa monialainen hoitotiimi, johon kuuluu yksikön seniorisosiaalityöntekijä, psykologi, psykoterapeutti, konsultoiva erikoislääkäri, sekä oman osastonsa johtava ohjaaja ja sosiaaliohjaaja-sairaanhoitaja työpari.
Opetuksen järjestämisestä vastaa Helsingin perusopetus. Koulu toimii erityisen huolenpidon yksikön yhteydessä samassa rakennuksessa. Koulussa työskentelee kolme erityisopettajaa ja yksi koulunkäyntiavustaja. Erityisen huolenpidon osastot ja koulu tekevät tiivistä yhteistyötä.
Molemmilla erityisen huolenpidon osastoilla työskentelee oma moniammatillinen työryhmänsä, johon kuuluu lähiesihenkilönä toimiva johtava ohjaaja, viisi sairaanhoitajaa, kuusi sosiaaliohjaajaa sekä molempien osastojen hoitotyöhön osallistuvat toimintaterapeutti sekä erityistyöntekijöinä toimivat psykoterapeutti, psykologi, seniorisosiaalityöntekijä sekä konsultoiva erikoislääkäri. Hoitohenkilöstön hoitosuhdeluku osastoilla on 2.4.
ROOLISI JOHTAVANA OHJAAJANA ERITYISEN HUOLENPIDON OSASTOLLA
Johtavana ohjaajana työsi muodostuu henkilöstöjohtamisesta, asiakasprosessien ja asiakastyön lähijohtamisesta sekä työn suunnittelusta ja organisoinnista. Tunnistat osastosi kehittämisen tarpeet ja vastaat työkulttuurista, jossa työtä kehitetään asiakastarpeita vastaavaksi. Osallistut osasto- ja yksikkötason kehittämiseen sekä aktiiviseen esihenkilökentelyyn.
Toimit osastosi moniammatillisen työryhmän esihenkilönä, huolehdit asiakas- ja työturvallisuudesta sekä johdat henkilöstösi osaamista. Omahoitajatyön tuki ja konsultaatio ovat työsi merkittäviä painopistealueita. Teet tiivistä yhteistyötä yksikön erityistyöntekijöiden kanssa. Henkilöstön rekrytointi, perehdytys ja työhyvinvointi on tärkeä osa työtäsi.
Vastaat osastosi lastensuojelulain mukaisesta laitoshoidosta sekä lapsen kokonaistilanteen ja vaikuttavuuden arvioinnin kokonaisuudesta. Työhösi kuuluu lastensuojelulaitoksen vaativan tason osaston tavoitteellisen arviointi- ja hoitotyön sekä äkillisten kriisitilanteiden lähijohtaminen.
Asiakastyössä huolehdit osaston tavoitteellisen arviointi- ja hoitotyön toteutumisesta sekä vastaat omalta osaltasi osaston asiakasvalinnasta. Osallistut yhteistyöverkostoissa tapahtuvaan moniammatilliseen työskentelyyn.
Päätät lastensuojelulain mukaisista rajoitustoimenpiteistä, osallistut sovitusti varallaoloon ja sijaistat laitosjohtajaa delegointipäätöksen mukaisesti.
MITÄ JOHTAVAN OHJAAJAN TEHTÄVÄ SINULLE TARJOAA?
Helsingin uuden kaupunkistrategian yksi kärki on kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisryhmien palveluiden turvaaminen. Lastensuojelun erityisen huolenpidon osastoilla olet toteuttamassa tätä keskeistä tavoitetta.
- Saat ainutlaatuisen tilaisuuden olla mukana perustamassa uutta toimintaa ja jatkokehittämässä erityisen huolenpidon laadukasta sekä vaikuttavaa hoitoa hyvin tuetussa työympäristössä.
- Saat keskittyä moniammatillisen ja hyvin resursoidun työryhmän lähijohtamiseen.
- Saat ammatillista tukea ratkaisuihin ja arjen työhön esihenkilöltäsi ja kollegoiltasi.
- Saat kattavan perehdytyksen Helsingin kaupungin lastenkotitoiminnan esihenkilötehtäviin. Lisäksi varmistamme, että saat työsi tueksi koulutusta sekä työnohjausta.
- Osallistut tulevan työryhmäsi rekrytointiin ja rakennat osastosi työ- ja toimintakulttuuria.
MITÄ TOIVOMME SINULTA?
Etsimämme osaaja on koulutukseltaan sosionomi (AMK), sairaanhoitaja (AMK) tai yhteisöpedagogi (AMK). Sinulla on työkokemusta lasten- ja nuorten hoito-, kasvatus- tai ohjaustyöstä sekä esihenkilötehtävistä. Tehtävän hoitamista tukee kokemus ja osaaminen lastensuojelutyöstä, mielenterveys- ja päihdetyöstä tai terapeuttisesta työstä.
Kokemusvuosiakin merkityksellisempää on halusi kehittyä ja kehittää uutta. Sinulla on osaamista työ- ja hoitomenetelmien kehittämisestä sekä niiden käytäntöön viennistä. Innostus ja positiivisen kautta uuteen tarttuva työote on mielestämme tärkeää. Samoin kyky jäsentää asioita ja kokonaisuuksia.
Onnistumme ennen kaikkea yhdessä. Vahvuutesi on vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä kirjallinen että suullinen viestintä. Sinulla on kyky ja halu sitoutua sekä tuoda esille omia näkemyksiäsi - tunnistaen myös tilanteet, joissa joustaminen on tarpeen.
Haluamme rakentaa kulttuuriltaan avoimen, innostuneen sekä turvallisen työyhteisön osaksi lastenkotitoiminnan palveluita. Me kuuntelemme ja arvostamme toisiamme ja teemme asioita suunnitelmallisesti yhdessä. Tällaisen työpaikan me haluamme - toivottavasti sinäkin.
MILTÄ VAIKUTTI? VOISITKO OLLA UUSI JOHTAVA OHJAAJAMME?
Näihin tehtäviin voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 18.2.2022 mennessä. Käymme hakemuksia läpi sekä kontaktoimme tehtävistä kiinnostuneita jo hakuaikana. Ethän siis suotta odottele viime hetkeen asti. Haastattelut järjestetään viikolla 9.
Kelpoisuusehto:
Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi) tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja) tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto sekä rekisteröityminen Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin tai yhteisöpedagogi AMK.
Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.
Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.
Sopimusala
SOTE Sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimus
Lisätietoja tehtävästä antaa
Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen, ole rohkeasti yhteydessä Naulakallion lastenkodin johtaja Jaana Haapamäkeen. Hänet tavoitat numerosta 040 687 35 49 tai sähköpostitse jaana.haapamaki@hel.fi. Voit olla yhteydessä myös projektikoordinaattoriimme Mikko Ylisuvantoon, jos kysymyksesi liittyy rekrytointiin tai haun aikatauluun. Mikolle voit laittaa sähköpostia mikko.ylisuvanto@hel.fi ja sitä kautta myös soittopyynnön. Lapsemme ansaitsevat parhaimman hoidon ja huolenpidon. Olisi hienoa saada juuri sinut sekä osaamisesi mukaan tekemään tätä tärkeää työtä kanssamme. Olethan siis yhteydessä!