(Poistunut julkaisusta)

Johtava matemaatikko vakuutusyhtiöiden valvontaan
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.8.2019

Vahinko- ja henkivakuutus -toimisto vastaa vahinko- ja henkivakuutusyhtiöiden vakavaraisuuden, kannattavuuden ja luotettavan hallinnon valvonnasta. Lisäksi valvomme riskiperusteisesti mm. markkina- ja vakuutusteknisiä riskejä sekä vastuuvelan laskentaa ja sen riittävyyttä. Eurooppalainen yhteistyö on tiivis osa arkeamme. Tavoitteenamme on vakuutustoiminnan terve kehitys ja vakuutettujen etujen turva.

Haemme matemaatikkotiimiimme itsenäisiin asiantuntijatehtäviin kokenutta

JOHTAVAA MATEMAATIKKOA

valvomaan henki- ja vahinkovakuutusyhtiöiden vakavaraisuutta ja vakuutusteknisiä riskejä. Tehtäviisi kuuluvat vakuutusmatemaattiset ja riskienhallinnan valvonta-asiat sekä muiden asiantuntijoiden matemaattinen tuki. Osallistut myös sekä Fivan valvontamenetelmien että sääntelyn kehitystyöhön.

Sinulla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, SHV-tutkinto on suoritettu tai opinnot ovat käynnissä, vankka vakuutustoiminnan tuntemus sekä kokemusta vakuutusmatemaattisista tehtävistä tai riskienhallinnasta. Tunnet Solvenssi II -sääntelyn ja omaat hyvät IT-taidot.

Olet yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen ja esiintymistaitoinen. Tiimissä työskentely on sinulle tuttua ja muutostilanteissa sinulta löytyy joustavuutta sekä halua kehittyä ja ottaa vastaan uusia haasteita. Viestit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomen lisäksi englanniksi, ruotsin kielen taito katsotaan eduksi.

Tule mukaan kehittyvään vakuutusvalvontaan!

Pääset vaikuttamaan finanssi- ja vakuutustoiminnan kannalta keskeisten toimijoiden valvontaan Suomessa. Teet haastavia ja monipuolisia itsenäisiä asiantuntija- ja valvontatehtäviä, kehität toimintaa muiden asiantuntijoidemme kanssa toimialan vastuullisuuden ja vakavaraisuuden tueksi ja varmistamiseksi.

Virkasuhde on vakinainen, mutta nimitys tehtävään on määräaikainen (pääsääntöisesti 5 vuotta). Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa ryhmäpäällikkö Vesa Ronkainen, p. 09 183 5704 tai vesa.ronkainen(at)finanssivalvonta.fi ja toimistopäällikkö Teija Korpiaho, p. 046 876 9600 tai teija.korpiaho(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA