(Poistunut julkaisusta)

Järjestelmäsuunnittelija
Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.10.2019

HKL:n kunnossapitoyksikkö vastaa metro- ja raitiovaunukaluston, rataverkoston, asemien, pysäkkien sekä kiinteistöjensä laadukkaasta ja kustannustehokkaasta kunnossapitopalvelusta.

HKL hakee palvelukseensa järjestelmäsuunnittelijaa. Tässä monipuolisessa tehtävässä tulet työskentelemään osana HKL:n kaluston kunnossapidon tuotannon tukea. Olet mukana kehittämässä kaluston kunnossapidon päivittäistoimintaa tukevia sovelluksia yhdessä ammattitaitoisen asiantuntijatiimin sekä loppukäyttäjien kanssa. Asiantuntijatiimin päätavoitteena on kehittää diagnostiikkasovellus, joka palvelisi niin metron, kuin raitiovaunujenkin kunnossapitoa tehostamalla päivittäistoimea.

Koulutusvaatimuksena tehtävälle on AMK-insinöörin tutkinto tietotekniikan alalta. Lisäksi edellytämme vähintään vuoden työkokemusta ohjelmistokehityksestä sekä hyvää englannin kielen taitoa (suullinen ja kirjoitettu).

Tehtävässä tarvitset vahvaa osaamista erilaisista nykypäivän ohjelmointikielistä, sekä tavoista toteuttaa verkkoselaimilla toimivia sovelluksia. Ohjelmoinnin osaamisen lisäksi odotamme, että tunnet tietokantojen perusteet soveltamalla niitä päivittäiseen tekemiseen. Sinulla on näkemystä dokumentointiin ja raportointiin, sekä kykyä näihin liittyvien työkalujen kehittämiseen. Työskentelyotteesi on analyyttinen etkä pelkää ottaa vastuuta osaamisalueesi haasteissa. Myös yhteistyö-, neuvottelu- ja neuvontataidot ovat tärkeitä tehtävässä onnistumiseksi.

Katsomme hyödylliseksi Helsingin kaupunkiympäristön ja HKL:n käytössä olevan liikkuvan kaluston perustuntemuksen sekä aidon kiinnostuksen ohjelmointia kohtaan.

Luemme eduksi perusosaamisen:

  • nykyisellään käytössä olevista Django MVC-frameworkistä, Python- ja JavaScript-ohjelmointikielistä sekä PostgreSQL-tietokannasta.
  • binäärimuotoisesta datasta ja laskuoperaatioista

sekä kokemuksen:

  • diagnostiikkasovelluksista
  • Linux-palvelinkäyttöympäristön hyödyntämisestä
  • tietojen hausta ja käsittelystä eri rajapinnoista
  • avointen lähdekoodien hyödyntämisestä
  • versiohallinnan hyödyntämisestä

Tarjoamme vakituisen työsuhteen kehittyvän joukkoliikenteen näköalapaikalla. Tuemme ammattitaitosi kehittymistä tarjoamalla mahdollisuuden kouluttautumiseen. Käytössäsi ovat monipuoliset Helsingin kaupungin henkilöstöedut

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi 28.10.2019 klo 16.00 mennessä kaupungin sähköiseen rekrytointipalveluun osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Työavain HKL-02-3-19 ohjaa suoraan ilmoitukseen.

Lisätietoja tehtävästä antavat kaluston kunnossapidopäällikkö Antti Vigelius, p. 0440 326 074 sekä kunnossapitoinsinööri Toni Kervinen, p. 040 653 1315.

HKL - Kaupungin paras liike

Kun matkustat metrolla, raitiovaunulla tai Suomenlinnan lautalla, käytät joukkoliikennevälinettä, jonka liikennöinnistä vastaa Helsingin kaupungin liikennelaitos eli HKL. Palveluksessamme työskentelee yli 1000 eri alojen ammattilaista. He ajavat raitiovaunuja ja metrojunia, ohjaavat liikennettä valvomoissa, huoltavat kalustoa, ratoja ja kiinteistöjä, suunnittelevat ja toteuttavat uusia hankkeita sekä työskentelevät erilaisissa esimies- ja toimistotehtävissä.