(Poistunut julkaisusta)

Järjestelmäpäällikkö Business Intelligence
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.6.2019

Maailma muuttuu – siitä olemme kaikki yhtä mieltä. Datalla johtaminen ja sen kehittäminen on yksi painopistealueistamme, kun suunnittelemme ja toteutamme nykyisiä sekä tulevia palveluita ja konsepteja. Olet merkittävässä roolissa kehittämässä asiakasomistajillemme entistä paremmin heidän arkeaan tukevaa vähittäiskauppaa ja palveluita. Miksi uskallamme sanoa näin?

Olemme viime vuoden lopussa purkaneet siiloja SOK:lla analytiikan, informaation hallinnan ja MDM:n saralla. Nyt toimintamme leikkaa läpi liiketoimintojen ja meidän on aika lisätä kehitystyömme kierroksia. Hyppäät matkaamme siis juuri oikeassa kohdassa. On nimittäin aika kiihdyttää vanhoista legacy-järjestelmistä luopumista ja informaatioarkkitehtuurimme modernisointia.

Roolisi meillä

Tulet mukaan vahvistamaan data-alustat -tiimiä, jossa vastaat valittujen osa-alueiden tiedonhallintaan, varastointiin ja rajapintoihin liittyvästä kehittämisestä ja arkkitehtuurista. Tekemisen laaja-alaisuus mahdollistaa vastuiden ja projektien jakamisen tiimissä kunkin oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Jos esimerkiksi SAP analytiikan työkalut ja mallinnus ovat lähellä sydäntäsi, meillä olisi sinulle tilaisuus ottaa merkittävä rooli talouden tietovaraston arkkitehtuurin suunnittelusta sekä ohjata sen uudistusta liiketoimintamme ja kumppanimme kanssa. Jos taas pilviteknologiat ja -alustat tuntuvat omilta, niin meillä on lukuisia lähtöjä niin uusien palveluiden rakentamisesta kuin myös vanhojen palveluiden migraatioista pilviympäristöihin.

Olet siis tulossa mukaan sikäli kiehtovaan aikaan, että nyt jos koskaan pääset vaikuttamaan. Oma osaamisesi ja asenteesi on avainasemassa. Uuden organisaatiomme ollessa vielä varsin nuori pääset järjestelmäkehittämisen rinnalla vaikuttamaan siihen, miten työskentelemme.

Joku voisi sanoa tätä ainutlaatuiseksi tilaisuudeksi

Digitaalinen harppauksemme on parhaillaan sellaisessa vaiheessa, että se tarjoaa meille sitä eteenpäin vieville tilaisuuksia haastaa itsemme. Toki tämä on perusduunia ja kovaa työtä, mutta toisaalta teemme ja kokeilemme myös asioita, joita kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Se voi olla lohkoketjulla kalan tuoreuden tarkkailua toimitusketjussa tai yhteiskunnassamme tapahtuviin muutoksiin reagoimista. Myös näistä syistä tämä tehtävä voisi olla sinua kiehtova:

1. Volyymimme ja liiketoimintamme moninaisuus asettaa työllemme kiehtovia ja pulmallisiakin haasteita, joita pääset kanssamme ratkomaan. Valjastamme jatkossakin palvelukehityksessämme miljardien rivien datamme yli 2 miljoonan asiakaskasomistajamme hyödyksi. Vain näin tarjoamme parhaita kokemuksia palveluidemme parissa, kun asiakkaamme yöpyvät Sokos Hotellissa Vuokatissa tai tankkaavat autonsa ABC:llä Pukkilassa.

2. Toimivat prosessit ja toimintamallit ovat tekemisemme tukena. Sinulle tämä tarkoittaa sitä, että voit keskittyä työssäsi olennaiseen ja merkittävimmin onnistumiseemme kontribuoivaan työhön.

3. Olemme ylpeitä osaamisestamme emmekä aseta rimaa lähtökorkeuteen. Emme myöskään tavoittele tähtiä vaan asetamme kovia ja saavutettavia tavoitteita ohjaamaan työtämme. Tavoitteisiimme pääsyssä meitä tukevat kumppaneinamme parhaat toimittajat ja loistavat kollegat liiketoiminnoistamme.

4. Kehitysmyönteisyyteemme ja kehittämisemme mittakaava tarjoaa meille kaikille kiinnostavia ura- ja kehittymismahdollisuuksia. Meillä kehittymisesi ei tallaa paikallaan, vaan pääset itse vahvasti vaikuttamaan siihen, että työ, jota teet, on myös innostavaa ja palkitsevaa.

5. Järjestelmäympäristömme ovat toimintavarmoja. Toimitamme päivittäin ajantasalla olevaa dataa sitä hyödyntäville päätöksenteon ja liiketoiminnan ohjaamisen tueksi. Tämä on mielestämme yksi työmme merkityksellisyystekijä, kun olemme yli 2 miljoonalle asiakasomistajalle palveluita tuottavan ketjun vahva lenkki.

Meidän työyhteisömme tarjoaa sinulle mielestämme turvallisen ympäristön olla sellainen kuin olet. Olemme kaikki tasavertaisia ja arvostamme toisiamme ja rehtiä työntekoa – töitä teemme tosissamme mutta emme totisesti. Työmme ja projektimme tarjoavat meille myös mahdollisuuden liiketoiminnan ymmärryksemme syventämiseen, mikä on monen meidän mielestä kiehtovaa. Työn joustot ja etätyömahdollisuudet auttavat arjen sujuvuudessa.

Seuraavaksi katse sinuun!

Tämä työ edellyttää sinulta aiempaa teknistä ymmärrystä BI/DW-teknologioista. Olet ollut rakentamassa tietovarastoja tai -järviä ja tiedät, mitä karikoita tulee vältellä. Osaat kysyä toimittajilta ja liiketoiminnalta oikeita kysymyksiä ja tunnistat jo etukäteen haasteita, jotka täytyy taklata. BI- ja DW-teknologioista ja -järjestelmistä entuudestaan tuttuja sivulle voivat olla esimerkiksi jotkin seuraavista: SAP BW/4Hana, DB2, Tableau, Qlik, MS Power BI tai AWS/Azure-pilviympäristö.

Onnistuminen työssäsi edellyttää sinulta kykyä viestiä oikea-aikaisesti ja vuorovaikutteisesti – et jyrää mutta toisaalta et vain tyydy nyökyttelemään. Osaat siis toimia erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa. Pystyt myös sietämään ajoittaista painetta ja toimimaan tilanteissa, jotka edellyttävät sinulta asioiden pöydälle nostamista ja johtajuutta. Joukkoomme istut loistavasti, jos viet asioita eteenpäin omatoimisesti ja positiivisen kautta.

Miltä kuulosti? Tulisitko työkaveriksemme?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 27.6.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja mahdollisesti tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti.

Mikäli mielessäsi on kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Timo Salonen juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Hänet tavoitat parhaiten 13.6. klo 14-15 tai 19.6. klo 9-10 numerosta 050 411 0193. Voit myös laittaa sähköpostia timo.salonen@sok.fi.